Det magiske lysteater

prag_nationalteater_nyesceneLaterna Magika fejrede i 2008 sit 50-års jubilæum. I sit 52.år er kompagniet Laterna Magika og dets markante hjemsted, Nova Scena den nye scene, kommet under Nationalteatrets ledelse. Billedet viser Nye- og Gamle scene i Narodní, Prag 1.

Programmet vil fremover dels bestå af Laterna Magika forestillinger, dels være moderne dans og andre opsætninger, som ikke nødvendigvis passer til den Gamle scenes rige omgivelser. I dette indlæg undersøger vi det nye program på Nova Scena, samt viser links til andre teatre i Prag.

prag_laterna-magikaI marts måned er cirka halvdelen af programmet Laterna Magika og den anden halvdel moderne dans og en teateropsætning. Den magiske laterne er en slags multimedie-teatermed megen bevægelse og skift. Teatret bruger sofistikerede lyseffekter og skygge, filmklip, dans og en god del akrobatik.

Da Laterna er ordløst blev det en international succés. Teaterformen blev oprindelig skabt som et af de tjekkoslovakiske bidrag til verdensudstillingen i Bruxelles i 1958. I 2007 skrev vi først om Laterna Magika, dets historie og billetter >>

Laterna Magika viser flere af sine typiske produktioner i foråret, det er cirka halvdelen af aftenerne og til cirka samme billetpris som tidligere. I siderne af salen koster pladserne henholdvis 300 og 350czk. Allerforest og bagved midtfor koster 550czk, mens alle de gode rækker midt i salen koster 650czk. Reduceret pris fra 200-350czk. Billetside >> novascena-prag-nationalteater

Natinalteatrets programlægning kan ses i teaterstykker som både er teatrets egne produktioner og gæstespil. I marts spiller flere mindre teatre fra Prag og der er gæstespil fra Ceske Budejovice. OBS: Teater er normalt ikke tekstet til andre sprog, det er til gengæld opera på nationalteatret >>

Tom Stoppards forestilling Rock’n’Roll spillede med stor opmærksomhed på Gamle scene, se forestillingen om Tjekkoslovakiet 1968-1990 d.14.marts på Nova Scena. Se Facebook-side for Nova Scena og flere billeder eller deres Youtube her.

laterna-magika_interiorSom det måske anes på billedet til venstre har den grimme bygning en helt egen æstetisk – også indendøre. Nova Scena blev tilpasset af Karel Prager, den nok mest prominente arkitekt i de kommunistiske firsere.

Vi skrev tidligere om Archa Teater, en multisal med både teater og gode koncerter. Arken i Prag >> Ikke-tjekkisk talende kan vi også anbefale det lille teater Alfred Ve Dvore i Letna-kvarteret, Prag 7. Svandovo teater i Smichov, Prag 5, er flinke til at tekste sine tjekkisk sprogede forestillinger med engelsk. Læs om Statsoperaen i Prag >> og Den tjekkiske filharmoni i Rudolfinum >>

ture2010cVi laver gerne rejser med opera eller teaterbilletter inklusive. Til gengæld har vi opgivet at hente og aflevere billettter for andre end vores overnattende kunder.

I 2007, det år vi begyndte, skrev vi optimitisk at vi kunne ordne billetter for alle for 50czk/stk. Det er heldigvis blevet nemt at bestille online, for det kan vi simpelthen ikke nå mere. Besøg os til vores daglige træffetid for gode råd over en øl eller kaffe. Cafe Tramvaj >>

Send os altid gerne en e-mail med spørgsmål eller skriv en kommentar nedenunder, vi debatterer om næsten alt.

Send os en email. telefon +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

One Comment

  1. Pavel Helge

    Laterna Magika har en ny forestilling som handler om Prag: “Legends of Magic Prague”, forestillingen havde premiere i går 3.marts og spiller til 6.marts, d.10 og igen d.12. og 13.marts: http://www.laterna.cz/en/repertory/legends-of-magic-prague/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.