Festival for øl i Prag

169Den store festival for øl i Prag løber af stablen for 3.gang i 2010. Festivalen nød stor succes de to tidligere år og vores gæster der nåede at besøge den meldte tilbage med begejstring. Den hedder berettiget Tjekkisk Øl Festival fordi arrangøren lykkeligvis satser på at tilbyde et stort udvalg af tjekkisk øl, fra de mindste mikrobryggerier til de helt store kommercielle som Urquell og Staropramen.

Tjekkisk Øl Festival foregår over 17 dage, fra 14.maj til og med 30.maj, i  Letnany. Samtidig præges byen af årets vigtigste festival for klassisk musik, Prags Forår >> Ølfestivalen udspiller sig i store telte med servering ved bordene og en øl koster rimelige 40czk/ca.12.dkk. Her beskriver vi festivalen og tipper om øl i Prag.

Tolar - moent til oelfestival i PragTjekkisk Øl Festival er i 2010 uden entré og en øl koster som sagt 40czk. 40czk er prisen på ølfestivalens egen møndtfod, en Tolar. Tolar skal bruges overalt på festivalen, de købes i pakker af 5, altså til 200czk. Disse Tolar kan købes alle steder, så der skulle være garanti mod lange køer både ved køb af Tolar og bestilling af øl.

79Der vil være øl fra mere end 50 forskellige bryggerier – og festivalen er med rette stolte af at de altid skænkes ordentligt i glas krus. Maden tilberedes af en række kendte restauranter og catering-firmaer, de forskellige retter koster variende priser, men typisk koster mad fra 1-6 Tolar, altså fra 40-240czk. Øl ogmad serveres af 300 tjenere. Oven i mad og drikke skabes den festlige stemning af underholdning i hvert telt som har egne scener.

festival-mapFestivalen er åben hver dag med sine 10.000 sidde-pladser fordelt i 8 store telte og mindre spredt ud. Hverdage holdes der åbent fra kl.15-02 og lørdag og søndag kl.12-24.

Her vil vi gerne gøre opmærksom på, at festivalen anbefaler reservation til grupper. Det kan lade sig gøre med mindst 6 deltagere og forudsætter køb af 12 Tolar/person + reservation til 50czk/person.

Læs her to tidligere indlæg om Ølfestivalen i Prag, fra hhv. 2008 i Prag 7 >> og 2009 i Letnany >> I forlængelse heraf kan der findes flere link der handler om bryggerier i provinsen i Tjekkiet nedenunder. Vi skrev om gode værtshuse i Prag i tre omgange, Værtshuse i Prag III >>

P10505261I 2010 tilbyder vi to gange ugentligt en øltur til både Staropramen og mikrobryggeri >> samt mulighed for private ture. Her vil vi gerne gøre opmærksom på den spændende blog som Pivni Filosof >> (Ølfilosoffen) laver. Vi indleder nu i foråret samarbejde og vil derfor kunne tilbyde foredrag om øl og specialture i år. Vi kan allerede løfte sløret for at vi pønser på ture der kan inkludere Zvikov, Harrachov, Trebon og Klaster med flere.

Send os en email eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

4 Comments

 1. Laus

  Øl festivalen er virkelig en af årets højdepunkter. Spændende og også folkelig på den gode måde.
  Vi glæder os allerede til et gensyn. Sidste år blev det kun til to besøg i løbet af festivalen. Det må kunne gøres bedre i år!

 2. Pavel Helge

  Hej, allerede forrige år var godt i mindre målestok. Sidste år nåede vi slet ikke derud, helt håbløst, så vi er med på en revanche :)

 3. Helena

  Vi er flere her paa Karlsuniversitetet (herunder et par danske/skandinaviske oelhunde) som vil vide lidt mere om DETTE aars oel-festival i Prag. Hvor kan vi finde flere oplysninger?
  Helena og konsorter

 4. Pavel Helge

  Hej ølhunde, tak for jeres spørgsmål. Vi har beskrevet dette års festival her: http://pavel-helge.dk/tjekkisk-øl-festival/ Her er andre indlæg om øl: http://pavel-helge.dk/tag/tjekkisk-øl/ Na Zdraví

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.