Et bryggeri, en borg og en gård

kacov_bryggeri_tjekkiet_bForleden lavede vi udflugt fra Prag for at nyde solen og komme bort fra al snak om flyaflysninger. Det endte med en slags omvendt udgave af vores tur til Cesky Sternberk.

Den økologiske gård Prak var første stop. Terrassen ved deres Hostinec giver udsigt over en god bid af dalene langs en del af Sazava floden – og de laver maden af egne råvarer.

De næste tre stop på udflugten var præcis ved bredderne af Sazava, både borgen Cesky Sternberk, en spejderlejr nær Sobesin og bryggeriet Kácov 15 kilometer væk. Slutmålet var bryggeriet fordi vi først kom afsted mod frokost. Vi begynder med de forrygende overgærede Hubertus øl og slutter med frokost på turen hver onsdag. Se billeder.

[nggallery id=31]

Vi holder selv utrolig meget af at besøge dette område, der er så naturskønt med skovklædte bakker omkring floddalen. Regionen får en del EU støtte til at udvikle turismen, og der er brug for det i et område som har været baseret på landbrug og skovdrift. De åbner både bryggeri, borg og gård særligt for os på den ugentlige tur. De tre steder er under stadig forandring.

Bryggeriet Kacov blev ramt af oversvømmelser i både 2002 og kacov_bryggeri_tjekkiet_c2006. Det ses på øverste billede at hele facaden har været åbnet for at sætte nye kobberkedler ind. Kacov brygger sine egne Hubertus øl i fire varianter plus en særlig mørk øl til jul og påske. Deres 10 og 12 graders øl findes både som filtrerede og ufiltrerede. Vi smager selvfølgelig altid på øllet, det er også muligt at købe Kacov øl med hjem i 1-listers plastflasker til under 30czk stykket. I Prag er det muligt at smage Kacovs øl i Nusle, Prag 4: U Klokocnika, Na Veseli 702/48, de har i øvrigt en skøn gård.

cesky-sternberk-borg_udsigtBorgen Cesky Sternberk er fortsat beboet af samme familie Sternberg, som oprindeligt grundlagde den. Familien bor i en fløj, men det forhindrer ikke at vi får rundvisning i 16 sale og værelser, fra riddersalen til soveværelserne. Sternberk renoverer fortløbende, i øjeblikket er det de nedre haver og fæstningsmurene som får en kærlig hånd.

Prak er som sagt en økologisk gård, de lever af sit værtshus og de er ved at bygge pension med 36 sengepladser. De har en del kødkvæg selv, får og 25 heste. Derudover har de 25-30 heste på stald om sommeren og 50-60 heste om vinteren. Det er simpelthen en fornøjelse at spise frokost her lavet af deres egne råvarer.

Vi har fået os en firma minibus og vores gode partner Robert har skiftet sin minibus. Vi er godt forberedte til private/individuelle ture i 2010, prøv os af med dine ønsker. Se mere under Ture i Prag >>

Send os en email eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

2 Comments

  1. Laus

    Vi har faktisk drukket Kacov øl i restauranten på hotel Rafaello, Legerova 485/54.
    Restauranten er ikke noget særligt, men OK – og meget billig. Det samme gælder øllet :-)

  2. Prag Eksperten » Blog Archive » En fridag - og en dejlig én af slagsen

    […] der skulle være mulighed for Butch for at lege og få noget motion. Og inspireret af et indlæg i Pavel-Helge bloggen faldt valget på Landsbyen Kacov ved Sazava floden. Smukt sted, dejlig natur, overkommelig afstand […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.