Øltempel i Nusle

zly-casy_vaertshus_prag_4Zly Casy er et fantastisk værtshus i Nusle, Prag 4. Zly Casy betyder direkte oversat Dårlige Tider, men det absolut modsatte gælder for en aften her. Den ambitiøse ejer har i dag 24 haner til fadøl og hver eneste øl kommer fra små, sjældent sete, bryggerier i Tjekkiet.

I går var vores andet besøg på Zly Casy og her kommer derfor en kort beskrivelse med vores bedste anbefalinger. Vi smagte blandt andet øl fra Kout Na Sumave, Rambousek fra Hradec Kralove og Kahan fra Most. I dette indlæg om værtshuset i kælderen i Nusle har vi desuden ideer til værthuse med udeservering og ølhaver i parkerne, vi er nemlig tæt på 30 graders varme i Prag i denne uge.

zly-casy_img00004Zly Casy ligger i Nusle. Adressen er Cestmirova 5, Prag 4. Det er lige om hjørnet fra Namesti Bratri Synku, kom nemt fra midtbyen hertil med sporvogn 11. Få hundrede meter væk i gaden Taborska findes et godt mikrobryggeri U Basta >> hvor vi flere gange har været på private ture.

Ølkendere anbefaler desuden at fortsætte herfra med sporvogn 11 til endestationen, hvor der er værtshus direkte på stoppestedet med gode bryggerier, det hedder Privni Pivni Tramvaj Første Øl Sporvogn.

zly-casy_vaertshus_prag_2bZly Casy har blot 65 siddepladser i den hyggelige, røgfyldte kælder. Desuden har de pladser i en vinterhave og 80 pladser i gården under parasollerne. Det må anbefales at bestille bord, her bliver oftest helt fyldt. De mange udsædvanlige øl kostede i går fra 24czk til 45czk.

Dertil er der et udvalg på flasker og det er muligt at købe deres egen Ale til 105czk på 1,5lister flaske. Maden er klassisk tjekkisk, vi holdte os til de gode ledsagere til øl og fik lækker bøf tartar, hermelin ost og krydrede pølser i ølsovs. Her er også frokostmenu dagligt.

Over bardisken med udsyn til de mange livgivende haner zly-casy_vaertshus_prag_3bhænger printede skilte med udvalget, hver øl har navn, oprindelsesby, alkoholindhold og Ballinger angivet – samt enkelte endda brygmesteren som står bag.

Vi er selv nærmere ølnydere end specialister, så vi kastede os i udvalget ud fra den enkle devise kun at gå op, ikke ned, i styrke. Det var ikke svært. Udvalget spændte i går fra 10graders lyse øl til 15graders mørke øl. Vi begyndte med Kout 12graders og sluttede med en fantastisk rig mørk special 14graders fra Rambousek.

park_prag_smichovZly Casy er et af flere spændende værtshuse som også Pivni Filosof Ølfilosoffen anbefaler, han hedder Max, og vi er begyndt at samarbejde om foredrag og ture i hele Tjekkiet med ham som specialist. Brug link for at se hans side. Send os en e-mail for at høre nærmere om mulighederne for ture fra Prag om øl.

Herunder har vi link til indlæg om henholdsvis værtshuse og parker i forskellige bydele af Prag:

Send os en email eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

6 Comments

 1. Laus

  Du kender i hvert fald mindst 2 personer (og måske en hund, hvis de er velkomne), som vil lade sig inspirere af denne artikel.
  Tak for det :-)

  Hektor, Laus og måske Butch

 2. Pavel Helge

  Hej, tak for kommentaren. Mon ikke hunden som et minimum må komme i haven? Pas på udsigterne til voldsomme tordenstorme, hvis I begiver jer afsted denne uge, BH

 3. jens

  Rigtig fin artikel. Også klart en af mine favoritter når det kommer til værtshuse der har special øl på fad.

 4. Eric

  Allerede inden man kommer Ind i selve værtshuset “Zly Casy”,ser man at her er noget på færde. Fire, fem skilte på husmuren forkynder at der er noget i vente. I første omgang ser interiøret lidt slidt ud. Det samme gør de to gæster der sikkert har prøvesmaget hele formiddagen i slyngelstuen. Efter første glas tmarve (mørk) ved man hvorfor svenskerne, som lige har vundet EM i u21fodbold, ikke kan få lettet sig, men absolut må gennem alle 24 haner. Herlig smag med elegance og fylde,samt 6,5%. Pilsnertypen bagefter har en fantastisk eftersmag af humle og blomster. Nå, men livet skal jo gå videre. Ned i dybet efter flere oplevelser. Masser af gæster i flere etager nyder den veltillavede mad med nøje afstemt øl til. Stemningen “topper i bunden” af huset med en skøn biergarten mellem træer og baggårdshuse. Den aftens sidste øl blev en IPA. Mum… Vi ses snart igen i “Dårlige Tider”.

 5. Pavel Helge

  Hej Tusind tak for din beskrivelse, Eric. Vi må vist have et Dårlige Tider møde en af de næste gange. Bh helge

 6. Eric

  Sto procent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.