Bryggerier i Prag

prag_bryggeri_jihomestsky-pivovarPrag bryggerier er emnet, eller rettere to meget forskellige. Vi vil gerne beskrive det fine lille bryggeri Jihomestsky Pivovar i Haje som det ene.

Aktuelt har Prags største bryggeri Staropramen > lukket sit visitorcentre , der er ikke flere rundvisninger i år, så bryggerituren ændres for resten af 2010. Mere information på vej!

I centrum af Prag findes der en række mikro, “håndholdte” bryggerier. Vi besøger Kacov bryggeri syd for Prag hver torsdag > Større bryggerier med rundvisninger findes udenfor byen, f.eks. i Velkopopovice. Læs her om bryggeriet i Prag 4.

bryggeri-1

Øverste billede forestiller de fine kobberkedler på Jihomestsky Pivovar > Antallet af fadølshaner i baren på dette næste billede er temmelig imponerende og ligeså fint forarbejdet.

Bryggeriet er Richter familiens andet. Vi har nu i flere år været utrolig glade for at komme på deres første bryggeri i Prag, det hedder Richter og værtshuset U Bulovky. Læs mere her >

Jihomestsky Pivovar > begynder sin ølbrygning gradvist. I går smagte vi en lækker 11graders polotmavy halvmørk brygget på stedet, ligesom de havde den fantastisk fine 12graders lezak lager som kendes fra Richter i det nordlige Prag. De havde også en 14graders tmavy mørk. De planlægger at udvide sortimentet, vores nye samarbejdspartner, Ølfilosoffen, glæder sig blandt andet til tre typer weissbier som noget meget sjældent i Tjekkiet.

Billederne er lidt mørke, den rette værtshusstemning bryggeri-5og dejligt svalt med aircondition, men det er ikke nemt med billeder. Lokalerne er utrolig fint indrettet med den flotte række fadølshaner i den ene ende af lokalet og kedlerne og udstyr i den modsatte ende. Alle øllene er brygget efter Reinheitsgebot, de er ufiltrerede, upastauriserede og helt uden kemi.

Fornylig havde vi en gruppetur herud, hvor vi også havde stor gavn af ekstra lokale ovenpå, hvor Max ølfilosof > kunne holde foredrag om tjekkisk øl for det danske selskab. Køkkenet er en glæde, som vi kender det fra U Bulovky, det gamle bryggeri, er det usædvanligt veltilberedt tjekkisk mad, fra forretter og supper over hovedretter som gulas og bøffer til lækre desserter. Nu oven i købet også med servering på terrassen.

Prag 11, HajeBesøg på Jihomestsky Pivovar kommer næsten uundgåeligt også til at handle om boliger i Tjekkiet, bryggeriet ligger nemlig i Prag 11, Haje. Bydelen kendes for sine enorme områder med betonkomplekser, panelaky panelhuse kalder tjekkerne dem. Haje ligger for enden af den røde metrolinie, så det er nemt at komme hertil. Offentlig transport i Prag >

Vi er selv glade for øl, det fornemmes nok på antallet af indlæg om gode værtshuse. Vi skrev om Zly Casy, Øltempel i Nusle, Prag 4 > tidligere denne måned. I samarbejde med benævnte Ølfilosof tilbyder vi specielle ture i og fra Prag om øl. Besøg tre mikrobryggerier i Plzen på en tur med tog eller har I en bus, så vil I måske med til Harrachov og smage øl og se glasværk for at fortsætte på Klaster, hvor ølhanerne kommer ud af klippevæggene? Prøv os af!

Se et par billeder mere på pavel-helge.dk siden på Facebook > Læs også videre om de sydlige forstæder af Prag, Jihomestsky Pivovar ligger på grænsen af Prag 11 og Prag 4 >

Send os en email eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

One Comment

  1. Laus

    Er helt enig – Jihomestsky Pivovar er absolut et besøg værd. Og vil tilføje, at også maden er rigtig god, hvilket absolut ikke er tilfældigt, for køkkenchefen er håndplukket fra en af Prags bedre restauranter (som jeg ikke må nævne).
    Flere billeder her:
    http://www.facebook.com/album.php?aid=2059444&id=1017618156&l=bb0d855224

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.