Franz Kafkas banegård i Prag

franz-kafkas-banegaard_pragI Prag findes der fire større banegårde. Banegård hedder Nadrazi på tjekkisk.Vi skrev tidligere om Wilsonova, hovedbanegården i Prag >>

Masaryks banegård skal nedlægges og bygges om til shoppingcenter. I Smichov ligger den vestlige banegård.

Dette indlæg handler om den nordlige banegård Nadrazi Franze Kafky eller Prag Holesovice, som flere kender den. Togene fra Berlin – med dansk forbindelse – stopper normalt både på banegården i Holesovice, Prag 7 og på hovedbanegården nær Vaclavske Namesti. Holesovice banegård har også en mindre rutebilstation, der er metrostation og busforbindelser til Prag Zoo.

c-nholesOversigtskortet her placerer busserne, linie 112 mod Prag Zoo >> kører fra pladserne midt på kortet.

Sporvognene, linje 5, 12, 14, 15 og 17 kører her – til højre i billedet og selve banegården er til venstre.

Banegården har billetsalg, veksling, bankautomat, taxaer og kiosker. I den sydlige ende er der metro, bybusser og McDonalds. Få hundrede meter væk ligger et af Prags mest spændende klubber, den unge og alternative Cross Club >>

Fandt du indlægget her med en forventning om at læse om den tysk-jødiske Prag borger, forfatter Franz Kafka? Litteratursiden.dk om Kafka > Samme opslag på Den Store Danske > Josefov, den jødiske bydel >>

Det er nemt at bruge den røde metro fra Holesovice,prag_metro_holesovice den røde linje stopper ved Florenc, rutebil- stationen >> Prags hovedbanegård og Vaclavske Namesti / Wenzelspladsen (Muzeum). OBS, over sommeren er der en del trafikomlægninger, der repareres skinner med mere. Læs om offentlig transport i Prag 2010 >>

Vil du tage en taxa, anbefaler vi at være forsigtig. Der er desværre fortsat ofte problemer med regningerne i taxa. Læs om turistfælder i Prag >> Vi bestiller gerne transfer for vores kunder til ture i Prag og/eller overnatning. En taxa til 4 personer fra enten hovedbanegården eller Holesovice/Franz Kafkas banegård koster 15euro/390czk, en minibus koster 22euro/550czk og kan have op til 8 personer. Chaufføren står klar med et navneskilt.

franz-kafkas-banegaard_prag_3Tjekkiets hurtigste tog hedder Pendolino, det skrev vi om sammen med information om at købe billetter i Tjekkiet. Toget til Ostrava, Brno og, Bratislava og Wien. Pendolino >>

Vi har tidligere skrevet om kvarteret i Prag 7 >> Læs også om Prags marked (det gule marked) >> det ligger i nærheden.  Vi har lavet en oversigtside med information om Prag >>

Send os en email eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

One Comment

  1. jens kristian mogensen

    Bravo de herrer, jeg er selv lidt af en Prag`er kender, og må sige at i har en super hjemmeside om Prag.

    Jeg er i dag selvpensioneret, og har i brug for en autoriseret guide,(ad hock) med speciale i hvorledes specielt, meget velhavende eks: amerikanske gæster, forventer at blive betjent/serviceret,ja så har jeg års erfaring, samt et godt kendskab til Prag,( dette kan man stadigvæk forbedre )jeg har guidet i byen adskillige gange. så hør her lige her, jeg søger på ingen måde fast arbejde, men kunne godt tænke mig,at stifte bekendtskab med et proff: firma, for fælles good. mvh: Jens kristian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.