Blanka tunnelen i Prag

Blanka tunnelen er en kæmpe konstruktion som strækker sig 5,5 kilometer fra Troja, nær Zoo i det nordlige Prag, under floden og Stromovka parken til Letna ved Spartas fodboldstadion.

944.000 tons jord er gravet op ved Blanka, siden er der brugt 1270.000 tons beton. Den kontroversielle tunnel skal åbne i 2012. Kontroverser opstod efter tre sammenstyrtninger, Prags overborgmester Pavel Bem blev, atter, opfordret til at træde tilbage.

Vi gik igennem 28.september, det var Vaclav dag, statsfridag, og Metrostav gav offentlig adgang til tunnelkonstruktionen. Herunder finder du 14 billeder i galleri fra spadsereturen og et 360graders panorama fra hullet på Letna.

Om tunneler bliver til gavn for Prags borgere eller mest er for billister, om de overholder miljøhensyn og prisen for konstruktionerne er til stadig debat. Det samme gælder projektet med Blanka, stærkest var kritikken på grund af hele tre sammenstyrtninger som nævnt, de to midt i Stromovka parken. Her lader vi de kritiske overvejelser vente, se links nederst.

Vi tilbyder studieture af alle typer. Dansktalende guide eller tolk, til fods, i sporvogn eller med egen bus. Egen guide fra 2000czk. Har I emne/tema og antal personer, har vi forslag til fagligt relevante Ture i Prag >>

[nggallery id=38]

Vi var på turen med 16.000 andre og Jeffrey Martin fra 360cities.net. Ham har vi længe samarbejdet med. Et af hans seneste projekter var fra TV-tårnet i Prag 3, det helt gigantiske 18 gigapixel billede . Herunder kan du se et af hans 360 graders panorama billeder, drej og zoom ind/ud med musen.

Send os en email >> Ring +420 608 08 1111pavel-helge.dk


Construction of Tunel (tunnel) Blanka at Hradcanska in Prague

Relevante links:

2 Comments

  1. Pavel Helge

    Prague Monitor skriver i dag at selskabet Metrostav skal betale 1.million czk i bøde for sammenstyrtning under byggeriet af Blanka: http://praguemonitor.com/2010/10/18/metrostav-fined-czk-1m-prague-tunnel-collapse

  2. Pavel Helge

    Prague Monitor har igen nyheder om Blanka tunnelen. Politiet efterforsker mulig korruption i forbindelse med Blanka, en bro mellem Troja og Holesovice blev tre gange dyrere end projekteret: http://praguemonitor.com/2011/11/29/police-probe-pragues-tunnel-project-suspicion-fraud

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.