Play udstilling i Manes

Play i Prag er tredie udstilling i serien Orbis Pictus, den er åben hos kunstforeningen Manes, midt i Prag, helt frem til  januar, hver dag kl.10-19 (undtagen mandag), voksne 150czk entré. Udstilling Play er efterårets absolut bedste udstilling for børn, der er desuden koncerter hver aften for voksne og ingen af delene kræver sprogkundskaber.

Udstillingen Play er ret stor i to etager som også markerer to separate afdelinger, kaos for oven som hele tiden skal forandre sig, efterhånden som de besøgende bygger videre og kælderen, som er i mange rum med sanseoplevelser og en stor tegneafdeling. Find her beskrivelse og billedgalleri fra årets bedste udstilling i Prag for børn.

Vi skrev om den tidligere udstilling i det Økotekniske Museum i Prag 6 i serien Orbis Pictus her >> Serien Orbis Pictus er udviklet af en Pet Nikl med inspiration i Comenius tanker og hans værk Orbis Sensualium Pictus, (Sanseverdenen i billeder) fra 1658. Alle udstillingerne er interaktive. På dette års udstilling var det en god overraskelse at finde en del lydinstrumenter fra Robotmanden Stanley Povoda, som vi kender fra bl.a. robotten Wedecko og galleri Trafacka i Prag 9.

Manes ligger midt i Prag, ved floden Vltava Moldau. Nationalteatret > og det Dansende Hus > er blandt de nærmeste seværdigheder. Herfra sejler også en af Prags færger og bådene til Zoo i weekender. På den modsatte side af floden ligger Detsky Ostrov Børnenes Ø med legepladser.

Play udstillingens genstande er ikke blot til at kigge på. Det er faktisk obligatorisk selv at hive, slå, pille, tegne og bruge genstandene. Kanonen øverst var for eksempel et tydeligt hit. Den udvikler røg og hvis man slår på trommen i enden skyder den. Bege sektioner som vi nævnte øverst aktiverer på forskellig måde kommunikative lege og dermed fantasi og leg uden aldersbegrænsning. Opdelingen i de to sektioner kan også forståes som en metafor for verden på overfladen og i undergrunden, en kontrast i mellem forskellige kreative miljøer.

Send os en email > +420 608 08 1111pavel-helge.dk

[nggallery id=41]

Her er en række af de bedste seværdigheder i Prag med børn:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.