Prag blog – Top 10 indlæg

Vores blog om Prag er integreret på forsiden af pavel-helge.dk. Det er vigtigt for os hele tiden at kunne tilbyde relevant information om Prag formidlet på dansk. Det er en åben side, så blog- indlæg er tilgængelige for alle turister.

I 2010 har vi haft en god vækst på siden, så pavel-helge.dk nu har over 100 daglige, unikke besøgende i sæsonen. I mellem vores faste sider er det Ture i Prag som er nr.1 med over 8000 besøgende. Prag-info siden med over 3600 besøgende er nr.2. Hoteller i Prag er nr.3 med over 3000 besøgende.

Herunder vil vi i kort form præsentere de 10 blogindlæg som har fået flest besøg igennem det forløbne år (til og med 28/12).

Vores side har mest fokus på Prag, men vi arbejder med hele Tjekkiet og laver derfor indlæg om hele republikken. Alligevel kan også vi tydeligt spore at 80% af alle turister som besøger Tjekkiet tager til hovedstaden Prag. Indlæg om Kutna Hora og benkapellet Kostnice er de eneste om provinsen som er på top 20 liste. Her kommer de 10 mest populære indlæg:

Nr.1 or nr.2: Offentlig Transport i Prag 2009 er øverst, næstflest besøg fik 2010 udgaven. Den nemmeste, billigste og ofte hurtigste transport i Prag foregår med sporvogn, metro og busser. Billetprisen er lav, de kører ofte og dækker hele byen. I 2010 fik Prag også ny sporvogn model T-15. Læs om offentlig transport i Prag her >>

Nr.3: Turistfælder i Prag. Dette indlæg lyder ildevarslende og derfor vil vi gerne understrege at Prag generelt er tryg og rolig, men Prag får mange besøgende og det giver især problemer med uærlige taxaer med såkaldte turbotaxametre, veksel-boder med manglende information og urimelige gebyrer samt restauranter som tager alt for høje priser. Unødvendige oplevelser for turister i Prag med gode råd. Læs mere >>

Nr.4 og 5: handler om shopping i Prag. Om shoppingcentre var det 4.mest læste indlæg. Det handler om Palladium, det største center i Tjekkiet med over 200 butikker, om Novy Smichov i Prag 5 og Kotva ved Republikpladsen. Misandten om ikke indlæg nr.5 var Holesovice – marked i Prag. Det handler om markedet i Prag 7 som danskere uheldigvis har døbt “det gule marked”.

Nr.6: Prag kort – online. Dette indlæg præsenterer de bedste online kort over Prag, fra Google maps (vi har over 30 forskellige offentligt tilgængelige, fra bydele over fodboldstadion, restauranter, værtshuse og til seværdigheder i Prag – se det her >>). Her er også 360 graders digitale billeder på kort fra hele byen, Nelso kort med informationer som adresse og telefonnumre samt kort over ølpriser i Prag, fra under 20czk til over 40czk i snit. Læs mere om Prag kort her >>

Nr. 7: Prag med bil – Tjekkiet. Oplagt handler det her om at køre i bil i Prag og hele Tjekkiet. Her prøver vi at forklare myldretid og parkeringszoner i Prag. De centrale bydele er mest reserverede til beboere.  I Tjekkiet er det vigtigt at huske at du skal betale motorvejsafgift – og have det på skilt i forruden. Husk endelig også at Tjekkiet har 0,0 promille i bil. Vi kan altid tilbyde kørsel med vores firmabil og chauffør! Læs mere om Prag med bil >>

Nr.8: er Prag lufthavn. Dette indlæg er vigtigt, da de fleste danskere i dag kommer til Prag med fly. Prag lufthavn er ikke så stor, men den er dyr. Her beskriver vi både tip til at bruge ventetid, få mad og drikke til de laveste priser samt transport til og fra lufthavnen. Det kan gøres for 26czk med offentlig transport. Mange er glade for at vi bestiller transfer, så venter en chauffør i ankomsthallen. Vi kan bestille alle størrelser biler og busser fra 560czk for 1-4 personer. Læs mere om Prag lufthavn >>

Nr.9: Tycho Brahes grav. Tycho Brahe er den vel bedst kendte dansker som opholdt sig i Prag. I år blev hans grav oven i købet åbnet og bagefter blev han genbegravet. Læs om den begivenhed her, vi har også fotogalleri fra ceremonien. Tycho Brahe blev hofastronom for Rudolf d.2, han boede både i Novy Svet bydelen og på slottet Benatky uden for Prag. Hans instrumenter blev opbevaret i Belvedere. Læs om Tycho Brahes grav >>

Nr.10: Karlsbroen. Den med rette berømmede bro er sammen med Prag borg og Gamle Bys plads de bedst kendte og mest besøgte seværdigheder i Prag. Vi har skrevet om Karlsbroen i flere omgange, nyeste indlæg er her: Karlsbroen – seværdigheder i Prag >> Broen påbegyndt i 1357 hed oprindeligt Prags bro, den erstattede Judithbroen fra 1142. De omfattende og kontroversielle renoveringer er færdige for nu, så hele den skønne, gotiske bro kan igen besøges. Læs om Karlsbroen >>

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her og få 2011 program med mail 1/1 >>

Stastny Novy Rok godt nytår, vi ses i 2011.

Send en mail +420 608 08 1111 pavel-helge.dk


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.