Spis med stil på restaurant i Prag

prags gamle by stare mestoFire Prag restauranter med stil i form af lækker mad til rimelige priser er emnet for dette indlæg. Oven i købet egner de fire omtalte restauranter i forskellige hjørner af Prags historiske midte sig til Valentins dag. Den første restaurant har vi med for dens sikre, traditionelle franske retter i Nove Mesto. Den anden for god mad og cubansk stemning med dans i Stare Mesto og den tredie for sin lækre italienske mad med suveræn udsigt over flod og Prags borg.

Endelig tog vi den sidste restaurant med for sin lille størrelse, behagelige rum og inspirerende menu i Mala Strana. Her er link til tidligere indlæg om forskellige restauranter i Prag og selvfølgelig til de her omtalte restauranter, samt kritik af dem fra engelsksprogede anmeldere.

Vi tilbyder den perfekte optakt til restaurant besøg i Prag. Saml appetit og få byens grundigste introduktion på dansk på vores bytur, eller byvandring, 3 gange ugentligt, i kort og lang udgave for 300/500czk. Vil I se byen med privat guide er prisen fra 2000czk i sæson, fra jeres adresse. Ture i Prag >>

Lprag restaurant la garea Gare Banegården hedder den første restaurant som er tydeligt fransk orienteret, La Gare Brasserie er det fulde navn. Da vi først hørte om La Gare, var det på grund af deres veltilberedte Coq au Vin (275czk) som fik en af en vores bekendte til at vende tilbage mange gange. Bouillabaise (95czk) eller Burgundy snegle (215czk) til forretter eller Muslinger til hovedret (195czk) kan også lokke os. Restaurant La Gare ligger i en kedelig gade ved Hilton og Marriott hotellerne, men det er dejlig centralt få hundrede meter fra Krudttårnet og Nam. Republiky Republikpladsen.

La Bodeguita del prag restaurant la bodega del medioMedio med navn som Hemingways stamsted i Havana ligger mellem floden og pladsen. Den er gennemført omkring det cubanske tema i drinks og indretning. I Prag er restauranten blevet kendt for at kunne byde på god mad og sent køkken. Livemusik gør at det ofte udvikler sig til dans. Et livligt sted. De har hovedretter fra den enkle cubanske ret “Moros y cristianos con tocino” (98czk) til grillet blæksprutte (495czk). Deres respektable drinks koster fra 120-160czk.

prag restaurant grosseto marinaGrossetto Marina Ristorante er en gammel fragtbåd som er bygget om med god smag. Maden er italiensk og ikke billig som på et standard pizzaria, men meget lækker og endda til rimelige priser. Den oplagte bonus ved bådrestauranten er beliggenheden ved flodbredden på Gamle bys side. Udsigten mod Mala Strana og Prags borg er ubetalelig. De har aktuelle nyheder på menukortet, lige nu for eksempel Pasta fyldt med græskar og sauce af små tomater (175czk) og en varm chokoladekage (89czk). Pizzaerne fra 149-199czk. De har desværre Staropramen (49czk) og Stella Artois (65czk) som et klart minus, men god vin.

Den sidste restaurant i Prag vi kommer omkring hedder Artisan,prag restaurant artisan med reference til håndværket bag. Artisan ligger lidt skjult i en stille sidegade på kanten mellem Mala Strana og Smichov. Det er et godt slutpunkt for en gåtur på Petrin højen. Et tip er den meget fair prissatte Businesslunch. Artisan har om aftenen dagens suppe (80czk), hovedretterne går fra Penne Arabiatta (170czk) til Grillet Halibut (595czk). Vi fristes også af deres “hickory burger” samt deres Filet Mignon med kartoffelgratin og tomatansjos sauce, men endnu har vi dem til gode. Artisan er forholdsvis lille og vinduerne vender med en rolig have, hvor der åbnes om sommeren. De har en fin bar til drinks og ventende gæster, Urquell til (45czk) og husets vin (55czk).

Vil I spise tjekkisk mad med stil og drikke tjekkisk øl i verdensklasse? I denne sæson 2011 tager vi til middag og øl på mikrobryggeri hver søndag >>

Send os en e-mail. Telefon +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.