Teknisk Museum i Prag genåbner

prag teknisk museumDet Nationale Tekniske Museum i Prag genåbner 16.februar efter fire års renovering. Oprindeligt var genåbningen planlagt til 2008, da museet i Letna, Prag 7, fejrede sit 100-års jubilæum. Museet genåbner med fem permanente udstillinger og to midlertidige.

Museumsbygningen er fra 1942 og funktionalistisk, den kan næppe i sig selv kaldes en seværdighed. Det kan udstillingerne. Intet mindre end én af de bedste seværdigheder i Prag med børn. Her beskriver vi kort hvad det tekniske museum viser nu, hvordan man finder museet og hvad der findes i nærheden. Vi har billeder og kort video fra åben dag på museet i Januar.

Vores “Prag video” herunder er en kort, håndholdt rundtur i hovedsalen på det tekniske museum i Prag. Den er viet til transport som det ses, med fly, tog og biler. Bemærk det ældste tjekkiske fly fra 1910 og utrolig flotte Tatra biler.

Vi ser masser af biler på vores besøg på Skoda bilfabrikken, fra produktionshaller over kantine til museum. Hver onsdag morgen for 1100czk/pers. inkl. dansktalende guide, entré og frokost. Ture i Prag >>

Den astronomiske afdeling er ligeledes renoveret. Udstillingen om astronomi er delt i to, en del fokuserer på den teknisk museum prag - aaben dagastronomiske videns historie, den anden på astronomiske instrumenter. Det er oplagt at besøge Tycho Brahes grav i Tyn kirken før eller efter og kombinér med det astronomiske ur.

Museets repræsentanter er selv, interviewet af Prague Post, meget stolte af afdelingen for arkitektur, polyteknik og design. Udstillingen om arkitektur rummer mange store modeller, blandt andet af kendte Prag seværdigheder som Nationalmuseet og Krudttårnet. Oven i købet kan man komme op på en platform med udsigt over Prag og spotte selv samme bygninger i virkeligheden. Et af temaerne er Bata skofirmaet fra Zlín, Moravien.

Det facade teknisk museum Nationale Tekniske Museum (NTM) ligger på Letna bakken, højt hævet over floden og Stare Mesto Gamle By. Det er en stejl kravletur via den kendte ølhave i Letna Parken til museet.

Vi vil anbefale at tage sporvogn op. Det er nemt med linie 8 eller 26 fra Namesti Republiky Republikpladsen til stoppestedet Letenské Namesti, så er der blot et par hundrede meter at gå. Adressen er Kostelní 42, Prag 7. Entré er gratis for børn under 6, det koster 90czk op til 15år og 170czk for voksne. En familiebillet til 2 voksne og op til 4 børn koster 370czk.

udsigt stare mesto fra letnaLetna på bakkekammen er et fint område. Metronomen som mange ser fra Stare Mesto er spektuakulært udsigtspunkt og bagved samlingssted for skatere. Parken omkring er dejlig og i øvrigt flittigt brugt til inliners. Bemærk den fine ølhave nær det Tekniske Museum.

Sparta Prags fodboldstadion ligger nord for parken og 5-.10 minutter til fods mod nord, bringer dig til den endnu større park Stromovka. Letna er noget skamferet af det kontroversielle Blanka tunnelbyggeri som skulle åbne til 2012, men som i øjeblikket vurderes til først at blive færdigt i 2014. Vi synes maden er ordinær, Svijany øllene er til gengæld meget velskænkede på dette værtshus nær museet.

Send os en email > +420 608 08 1111 pavel-helge.dk

2 Comments

  1. Laus

    DET har vi glædet os til længe!!!

  2. Tweets that mention Teknisk Museum i Prag genåbner · Pavel Helge -- Topsy.com

    […] This post was mentioned on Twitter by pavelhelge, pavelhelge said: Det Nationale Tekniske Museum i Prag genåbner 16/2: http://pavel-helge.dk/teknisk-museum-i-prag-genaabner/ #prag […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.