Prag udflugter med børn

eiffeltaarn petrin pragUdflugter med børn i Prag er en fornøjelse fordi byen er så grøn. Så snart man tager væk fra Stare Mesto Gamle By, hvor det hele er i sten, findes der store parker på bakkerne og legepladserne på øerne langs floden Vltava Moldau.

Her handler det om en tur i weekenden, lige nu nyder vi nemlig solskin og milde dage, nætterne er kolde. Denne formiddagstur gik til Petrin-højen på venstre flodbred. De fleste turister i Prag har bemærket det seværdige, lille Eiffeltårn på bakken og mange har hørt om den berømte tandhjulsbane.

Petrin har også have med roser, observatorie og et spejlkabinet. Dette indlæg har billeder fra tandhjulsbanen og tip til flere aktiviteter med børn i Prag.

Børn er velkommen på alle vores ture i Prag. Søndag aften på mikrobryggeri er vores eneste tur uden røgfri lokaler. Børn under 12 år er til halv pris på alle ture, undtagen aftenture med egen chauffør. Ture i Prag >>

prag tandhjulsbane petrinPetrin bakken, eller bjerget, ligger på venstre flodbred som borgen, i den vestlige side af den historiske by. Petrin parken afgrænses mod syd af Smichov, Prag 5, mod vest af Prag 6 og Strahov stadion og kloster, mod nord af Prag borg og mod øst af Mala Strana Lillesiden.

Vi gik hjemmefra i Smichov langs floden til Ujezd, sporvognsstop for linie 9 og 22. Herfra kører Lanova Draha, tandhjulsbanen 510 meter op med en højdeforskel på 130meter. Billedet er fra stop halvvejs oppe. Tandhjulsbanen er en del af Prags integrerede offentlige transportsystem, 26czk for voksne. Om offentlig transport i Prag >>

tandhjulsbane petrin pragVel ankommet på toppen ligger rosenhaven og Stefanik observatoriet til venstre og mod højre den historiske kirke, det lille Eiffeltårn og spejlkabinettet. I weekenden gik vi mod syd ned af bakken. Går man mod nord ned af bakken ender man i Mala Strana, mod nordvest ned af bakken ender man ved Strahov klostre. I Strahov klostret ligger et af byens bedste mikrobryggerier, de berømte bibliotekssale er et besøg værd og det er en god rute videre til Prag borg.

Udsigterne prag udsigt petrinfra Petrin over det centrale Prag er aldeles forrygende, som det fremgår af det lidt disede billede til højre, udsigt over Stare Mesto Gamle by. Vi gik mod syd og endte ved en dejlig legeplads ved Namesti Kynskych i Prag 5. Der ligger også den skønne restaurant Artisan som i øvrigt har en tiltalende frokostmenu og en lille have. Om restauranter i Prag med stil >>

spejlkabinet labyrint petrin pragPetrin kortet herunder rummer en hel række berømte Prag seværdigheder. Hvis I rejser med børn, er disse besøg i Mala Strana Lillesiden oplagte: det lille Jesusbarn i Maria Sejr kirken >> Lennon muren med spor fra kommunismen, observationstårnet (klokketårnet) for STB (kommunisternes hemmelige politi) ved Skt.Nikolaj kirken >> og Kampa park med legeplads og kunstmuseum.

Shoppingcenter Novy Smichov >> ligger i Smichov syd for Petrin ligesom det enorme jernbanekongerige >> Børnenes Ø er også et hit med alle aldre. Vi har desuden tilføjet flere restauranter som også børn vil synes om. Thairestauranten NOI har for eksempel også en fin, lille have og endda legesager.

SEND OS E-MAIL. Ring: +420 608 08 1111. pavel-helge.dk


Se Petrin bakken i Prag på større kort

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.