Offentlig transport i Prag

prag transport sporvognOffentlig transport i Prag er oftest en fornøjelse. Det er billigt, rent, forholdsvis enkelt og så kører både sporvogne og metro i Prag regel- mæssigt. Vi har skrevet om transportsystemet før, i 2011 er priserne uændrede, så her vil vi begynde med nogle gode råd. Lokale kan næsten altid spotte turister med det samme på grund af de høje stemmer, tjekker er selv ret diskrete – til din orientering.

Pas på dine ting, når der er fyldt. Lad andre stige af, før du stiger på sporvogn eller metro i Prag. Stå til højre på rulletrapperne, så kan de hurtige komme forbi. Hold godt fast. Rejs dig altid for gangbesværede og husk at billetter ikke kan købes på sporvognene. Tilføjelse 23.maj: Nye priser pr.1.juli! Vi beskriver priser, har billeder og flere tip her.

cafe tramvaj prag traeffetidFå den bedste orientering om Prag til fods. Oplev byen med de lokale på byrundtur tre gange ugentligt. Vi laver to udgaver. Den korte går gennem Ny- og Gammel by på tre timer, pause på unik kubistisk café. Den lange byrundtur fortsætter over Karlsbroen og inkluderer også Lillesiden og Borgen og en tur med sporvogn. Ture i Prag >

Vi taler med mange gæster om typer af billetter til transport i Prag. Turister har ret til samme rabatter som lokale, vi må dog prag faerge 2011advare om at det alligevel kan drille for eksempel at få pensionst- pris med danske identitets- papirer. Seniorer over 70år kører helt gratis! Skal du bo centralt i Prag, er det vores erfaring at flerdages kort ofte ikke kan betale sig. Hav en ekstra enkeltbillet, så er du dækket ind.

Vi skrev om de charmerende færger i Prag. De kræver den “dyre” billet til 26czk, ligesom tandhjulsbanen på Petrin og svævebanen i Zoo. Find ruter og mere information om færger og transport på Vltava Moldau her >

Enkeltbilletter kan købes overalt i byen. Hver metrostation har automater, de fleste kiosker Trafika / Tabak og en del hotelreceptioner har også. Husk at stemple billetten i de gule automater, de sidder lige inden for døren i sporvogne og før trappen på metrostationer. OBS Priserne herunder ændres pr.1juli: Se de nye 2011 priser her (Tilføjet 17/6). En billet til 26czk (børn/senior 13czk) er til ubegrænset omstigning. Den gælder i 75.minutter. Derudover findes 24-, 72- og 120-timers kort til hhv. 100, 330 og 500czk. De to sidste findes kun til voksne. Se ruter/kort her >

Vi tilbyder som en ekstra service til vores gæster på ture i Prag og til overnat- ning, at vi bestiller transport fra lufthavnen. Få transfer til blot 550czk til hele Prag centrum (1-4 personer) med egen chauffør. Læs om Prag Lufthavn >

MHD, det offentlige transport i Prag, har fornylig indført sporvogn prag t14metroafgange til kl.01. Linierne begynder omkring kl.05. Der er natsporvogne i midtbyen med nummer 51-59, de passerer alle Lazarska gaden hver halve time, og busser til forstæderne i timedrift. Standerne som på bill. til højre har timeplaner med navne på stoppestederne, tjek evt. retningen der. Hvis du ser gule sedler på timeplaner eller i vinduerne, plejer det at betyde omlægning. Link (tjekkisk) om ændringer. I skoleferien fra juni til september er der oftere større reparationer. Bemærk aktuelle omlægninger ved Prags marked (det gule) fra 30/4 til 8/5.

Om taxaer – Turistfælder i Prag >

Øverste billede viser den nye sporvognsmodel, Skoda T-15 det offentlige transportsystem i Prag har købt 250 styk. De kører allerede, p.t. på linie 18 med flere. Udgravninger er også begyndt til en forlængelse af metrolinie A (grøn) i vestlig retning. Planen sigter mod at nå lufthavnen, i første omgang skal metro A nå det store hospital Motol i 2014. Metro linie C (rød) blev forlænget sidst – til Letnany i nord. Beslutninger om prag sporvogn vaerkstedden omdiskuterede metrolinie D er på ny i spil, ruten er også foreslået ændret uden om Zizkov. En mulig skandale truer med den nye sporvogn T-15, eftersigende kan den ikke krydse flere centrale broer.

En nylig studietur i Prag gik til et værksted for sporvogne i Prag 6. Gruppen på besøg her var også på Skoda, i lufthavn og på bryggeri m.m. Vi planlægger i dialog med jer. Studierejser til Prag >

Send os e-mail her eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk
Tram 7 in Prague. Tryk på knappen, styr og drej med musen. Fra 360cities.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.