Heksenes Nat i Tjekkiet

heksenes nat pragPrag og hele Tjekkiet markerer d.30.april Heksenes Nat med bål, dukker og koncerter. Det er en hedensk tradition, heksen som brændes af skulle symbolisere vinteren og hendes afbrænding forårets komme. Nogle mener at det har forbindelse til historiens rigtige hekseafbrændinger, andre at det stammer fra den keltiske ildfest Beltane.

I den tjekkiske republik betyder det store bål, dukker, børnearrangementer og koncerter i ganske fredelig form. Vi har fundet flere arrangementer som tyder godt. I Brevnov i Prag 6, ved det smukke kloster, holdes der farmermarked med mad på grill samt Herold og Urquell fadøl hele dagen. Find link til flere steder.

marketa brevnov pragDet hedder på tjekkisk Pálení čarodějnic. De fleste steder kulminerer det kl.18, 19 eller 20 med bålafbrændingen, mange steder fortsætter aftenen så med live-musik. Det gælder også i Brevnov > hvor bålet tændes kl.19 og bandet Bonus spiller op til dans til kl.01. Tag sporvogn 22 til stoppet Brevnovsky Klaster Brevnov kloster.

I Tjekkiet er der næsten altid garanti for øl og pølser ved alle arrangementer, så det kan næppe gå helt galt, uanset hvor man forsøger sig. Heksenes Nat, Paleni Carodejnic, sammenlignes også med Walpurgis Nat og den tradition vi kender i Danmark, at vi sender heksene til Bloksbjerg.

I Prag finder du næsten med sikkerhed uofficielle arrangementer på Petrin højen > Find også bål ved Zluta Lazne i Prag 4 > Det er ved Botel Racek, Podoli fra kl.14. Tag sporvogn 3 eller 17 til stoppet Dvorce. En anden mulighed er den, for børn, fine bobslædebane i Prosek, i det nordlige Prag. Tag bus 187 eller 233 til stoppet Kelerka fra metrostation Palmovka. Det vel bedst kendte bål er i Ladronka parken i Prag 6.

Ladronka parken ligger i vest, mod endestationen af sporvogn 22, stop Vypich, fra kl.15-22. Carodejnice Na Ladronka er med teater, Harry Potter skole, Miss Heks konkurrence med mere. Entré er gratis Inden er det værd at besøge jagtslottet Hvezda, Letohradek i stjerneform i parken. Billedet herover og den fine heks til venstre er fra Ladronce. Er du midt i byen, er der størst chance i Mala Strana Lillesiden Kampa park >

Vejrudsigterne er lidt ustadige, i gråvejr kan vi alternativt anbefale at lade turen gå til Prag 7 og de nye udstillinger på det Nationale Tekniske Museum >

prag byrundtur privat guideBørn er velkommen på alle vores ture pånær mikrobryggeri. Børn under 12år er til halv pris på næsten alle vores ture, dog ikke aftenture med chauffør.

Vi laver ofte byrundtur med privat guide for familier, så kan vi lægge en rute med afsæt i børns interesser – ofte hjælper det på humøret, når de selv kan bevæge sig. Vi kan f.x. inkludere ture på cykel, i cykelbåd, med tandhjulsbane eller tårne. Prag ture med privat guide fra 2000czk. Ture i Prag >

Foto: Øverst fra praha.eu. De to midterste fra carodejnicenaladronce.cz

Send os en mail eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.