Loppemarkeder i Prag

prag loppemarkedLoppemarkeder i Prag er emnet for dette indlæg. Retteligt skulle det hedde loppemarkeder i og omkring Prag, det største marked er nemlig i byen Bustehrad, nær Lidice mindesmærket nord- vest for Prag. Her handler det dog først og fremmest om de loppemarkeder, som du finder i Prag i weekender.

Utroligt mange danskere tager til Prags marked, som ofte kaldes det gule marked i Prag. Vi kommer der selv for det store grøntsagsmarked. De kopivarer området var kendt for er for en stor dels vedkommende forsvundet efter EU pres. Når de handlende samtidig kan sige “billigere end i Netto” og lignende er der ikke meget lokalt tilbage. Vi anbefaler at besøge alle de andre markeder i Prag, hvis du er ude efter en lokal oplevelse.

prag loppemarked metronomVi var i lørdags til det mest centrale loppemarked i Prag. Det finder sted hver lørdag under Cechuv broen. Denne lørdag solgte herboende japanere sager til støtte for hjemlandet.

Det er en skøn beliggenhed, som det kan ses på billederne er Prags borg i baggunden og metronomen vipper på Letna bakken lige overfor. Det er tæt på Gamle bys plads og den jødiske ghetto, Josefov >

Markedet på kajen, det hedder Na Frantisku, holdes hver lørdag og søndag i sommerhalvåret, den officielle tid hedder 9-16. Sporvogn 17 til stoppet “Pravnicka Fakulta” eller 12 til stoppet “Cechuv Most”. Grøn metro (A) til “Staromestska”. Offentlig transport >

De samme arrangører holder loppemarked på Namesti Miru i Prag 2, det er sidste lørdag i hver måned. Vær dog opmærksom på at nogle weekender er flyttet, så i juli, august og oktober holdes markedet kun på ovenstående plads ved floden.

kolbenova loppemarked i PragDet absolut største loppemarked i Prag, men også et sted med meget ubrugeligt, holdes ved Kolbenova i Prag 9, det er hver lørdag og søndag fra kl.06 til 14. Tag sporvogn 19 eller gul metro (C) til “Kolbenova”. Uden for Prag findes et endnu større antik-marked i byen Bustehrad, det er ikke langt fra Prag, meget tæt på Lidice mindesmærket >

Ud over de nævnte markeder, har vi både skrevet om jule- og påskemarkeder i Prag tidligere, samt om de nyere, fine fødevaremarkeder adskillige forskellige steder.

Send os en mail eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

3 Comments

  1. Pavel Helge

    Prague Post skriver i dag om et marked på lørdag 14.maj i Mala Strana (Lillesiden, venstre flodbred nær Karlsbroen) med kunsthåndværk og smykker. Tjekkiske og franske udstillere i 12 boder på Malteserpladsen (Maltezske Namesti, Praha 1) ved den danske ambassade fra kl.10-17, ingen entré: http://www.praguepost.com/tempo/8583-not-your-typical-prague-market.html

  2. Bjarne Mathiesen

    Du skriver om et antik marked i byen Bustehrad, hvordan kommer man der til og hvornår har det åbent ?

  3. Pavel Helge

    Hej Bjarne Her er et fungerende link til stedet. Bus fra Hradcanska metrostation, næste gang er fredag d.31.juli: http://www.bustehradantik.cz/en/6-contact.html Vi laver gerne tilbud på en privat tur med guide og minibus, det kan oplagt for eksempel være sammen med WW2 mindesmærket i Lidice eller bryggeriet i landsbyen Unetice. Pris fra 3500czk/ca.1000dkk. Markedsture kan også gå til SAPA vietnamesisk marked(by) eller landets største loppemarked hver weekend. Mvh Helge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.