En favorit restaurant i Prag

I Prag findes der mere end 6000 restauranter, siges det. Hvordan vælger man så den rigtige? Vil du spise tjekkisk med de lokale, er det bedste tip simpelthen at gå efter øl- prisen. En rimelig, lokal pris på fadøl, er næsten lig med garanti for at resten af menukortet er til at betale.

Udvalget af restauranter i Prag er heldigvis bredere end gode, tjekkiske menuer på værtshus. Eksotiske køkkener og internationale menukort findes også i stort tal. Hvordan vælger man så en bedre restaurant? Vi vælger selv udfra anmeldelser fra venner og bekendte samt online fra aviser og blogs. Dette indlæg handler om restaurant U Emy Destinnove i Nove Mesto. Sjældent har vi hørt så mange positive anmeldelser af en restaurant i Prag.

prag restaurant emy destinnoveRestaurant U Emy Destinnove ligger i Katarinska, en stille sidegade i Nove Mesto, Prag 2. Ejer og chefkok (bill.) Steven Trumpfheller er involveret i dagligdagen og det mærkes. En suveræn service er det første, de fleste bemærker her. Chefkokken Steven kommer gerne til bordet for at forklare og svare på spørgsmål, ligesom cheftjener Jirka ved besked om vinen og laver smagninger af destillater ved dit bord. Køkkenet på U Emy Destinnove er præget af luksuriøse råvarer, et internationalt menukort og meget rimelige priser. Frokosten er lækker her, som noget nyt tilbyder de luksussandwich og N.Y. burger midt på dagen. A la carte kan du vælge lækkerier som hummer og fisk helt friske fra akvariet, fransk kanin, amerikansk black angus bøfkød eller tjekkiske skovsvampe og slutte med deres hjemmelavede sorbet. Steven Trumpfheller tilbereder også gerne menuer til en særlig anledning.

U Emy Destinnove tilbyder for eksempel en 4-retters menu for familier, venner og andre grupper som vil nyde en aften i fællesskab. Kolde og varme forretter serveres midt på bordet, så I kan smage jer frem. Kolde forretter: Carpaccio af fisk, Oksecarpaccio med pecorino og trøffelolie og franske muslinger. Varme forretter: Grillet jomfruhummer i hvidvinssauce, Aubergine fyldt med grillede pebre og gedeost med tomatsmør, and med tørrede bær og grappa. Hver får så en salat og herefter vælger I hver en hovedret og en dessert: Stegt laks med porrer og blommetomater i hvidvinssauce, bøf med cognac-tartuffo cremesauce med stegte kartofler og grillede grøntsager, sværdfisk med mandelpesto, grillede grøntsager og kartofler eller Vildt koteletter med tørrede tranebær og demi-glaze reduktion. Desserter: Æble-ostekage, chokolademousse med jordbær eller mix af hjemmelavet sorbet. Denne koster 950czk/ca.297dkk per person. Den store gourmet-menu med syv retter mad strækker sig gerne over fire timer, den koster 1500czk. Den kyndige vintjener Jirka matcher gerne retter med flasker.

Forleden blev vi imponerede over deres nye indkøb af tjekkiske vine, som det ses på øverste billede. U Emy Destinnove har skønne vine fra klassiske vinlande, men vi syntes at prikken passer over I’et, hvis du krydrer Prag med at smage vin fra Tjekkiet. Prøv for eksempel deres Pinot Noir 2006 fra producenten Tanzberg i vinbyen Mikulov. En stor rød som vil overraske de fleste, særligt hvis du ellers “bare” har smagt husets Frankovka andre steder, det er den mest udbredte røde drue i Tjekkiet. Den meget sprøde, enkle tjekkiske Bohemia Sekt er en festlig velkomst, den matcher de fleste forretter og prisen er venlig. De har til den helt udsøgte dessert-oplevelse indkøbt såkaldt stråvin. Det er lidt kostbare, men guddommelige dråber i 25cl flaske fra firmaet Sonberk. Prøv dén.

Den utrolig fine service kan komplementeres med flere særlige oplevelser. Hvis I bestiller kokkens bord, vil Steven stege og flambere direkte ved jeres bord. Vintjener Jirka kender også til destillater og serverer for eksempel fire særligt udvalgte Rom med forklaringer, få fire forskellige fra Barbados, Dominikanske Rep. med flere for 395czk/ca.124dkk. Safran-Gin og sjældne flasker cognac hyrer også naturligt med. De skænker Urquell 0.3 til 45czk/ca.14dkk. Restaurantens stærke profil på friske råvarer demonstreres blandt andet deres brød, det leveres af  den danske bager Mansson. Her kan I endda få friskt rugbrød. Kontakt: U Emy Destinnove, Katarinska 7, Nove Mesto (Nye by, Prag 2, tæt på I.P.Pavlova med metro A og B samt mange sporvognslinier). Telefon: (+420) 224 918 425

Kommer I som vores kunder til Prag, hjælper vi gerne med restauranter og andre praktiske tip. Hos Emy Destinnove kan I både bestille selv og lade os gøre det. Kommer I en gruppe kan vi formidle et unikt arrangement gennem Steven Trumpfheller. Vi arbejder med flere forskelligartede restauranter og bryggerier. Vi vil altid gerne sende et tilbud, send os blot en e-mail med dine ønsker! Gulas i Tjekkiet kan vi bestille fra 80,-czk. Læs flere af vores indlæg om restauranter i Prag > Forfatter Jan Sonnergaard skrev om tjekkisk vin og michelin-stjerner, vi tippede om snedige værtshuse, om skønne udsigter og den optimale brunch.

PS. Tak til vores kollega Laus Sørensen for kendskabet til U Emy Destinnove.

Send os e-mail > Telefon: +420 608 081 111 pavel-helge.dk

One Comment

  1. Laus

    Jeg kan jo selvsagt bare tilslutte mig. En perle af en restaurant, som jeg heldigvis har mulighed for at komme på med jævne mellemrum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.