Prag efter oversvømmelse 2013

Prag udsigt 4.juni morgenI Prag falder niveauet i Moldau. Den værste trussel er overstået, mens en række byer mod nord endnu har det værste i vente. De seneste tal fra slusen syd for Prag kl. 22.40 er 2680m3/sek, mod 3210m3/sek da det var højest til morgen. Vi synes billedet meget godt illustrerer en fredelig by på vej tilbage. Se billeder fra de to sidste dage på Facebook – Ture i Prag med de lokale >

Vi laver ture hele tiden! I morgen åbner de første af mange lukkede metrostationer igen. Mange sporvognslinier kører og i stedet for de lukkede metrolinier kan du benytte XA, XB, XC busser og sporvogne. Se seneste information fra DPP / Prags transport > Alle veje omkring Prag midtby er åbne, men trafik begrænses. Find Prag information.

prag juni 4Vi laver dagligt ture i Prag > Torsdag planlægger vi en individuel tur til SAPA marked og fredag laver vi byrundtur fra kl.9, den kommer nødvendigvis også til at holde om oversvømmelse. Bestil også jazzaften, folklore- garden og andre. Vi er altid dansktalende guider.

Vi kan ikke lave bådtur denne uge. Bådene er ok, men sluserne forbliver lukkede. Få information dagligt kl.17-18 til vores træffetid med dansktalende guide > Ring gerne +420 608 08 1111

Parkerne forbliver lukkede pga. fare for store træer som kan vælte i blød jord, se haver i Mala Strana. Prag Zoo er hårdt ramt men holder åbent i øvre dele. Kampa Muzeum, Jazzdock og flere andre gode steder langs floden har været oversvømmet og er lukkede. Langt de fleste seværdigheder, museer, restauranter og butikker er dog åbne. Karlsbroen åbner snart, tandhjulsbanen på Petrin er lukket endnu. Prag bys turistinformation >

foto(11)Vi følger med i udviklingen i Prag. Vi opdaterer vigtige nyheder på førnævnte Facebook-side og vores Twitter på engelsk > Skal du rejse til Prag? Vaclav Havel lufthavnen har været åben hele tiden, det samme gælder banegårde. Dog er der forbehold for toglinien til Dresden og Berlin endnu. Vi har tjekket vejene fra Tyskland mod Prag. Du kan roligt komme på motorvejen over grænsen fra Dresden, vejen ledes ikke ned langs Elben/Labe, men mod Teplice, inden den svinger mod Prag via Lovosice. Tjek forholdene på forhånd, hvis du skal køre andre steder i Nordbøhmen. Tjekkisk trafikinformation >

Vi tænker på mange samarbejdspartnere med problemer som følge af oversvømmelserne og venner med oversvømmet hus i Lahovice. Vejene mod Zbraslav og mod Karlstejn er ramt. Desværre oplever Usti Nad Labem, Decin, Melnik, Theresienstadt og flere byer i Nordbøhmen fortsat massive problemer og stigende vandstand. Dér kulminerer vandet først i morgen. Tjekkiske nyheder >

Send os en email her eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.