Robotterne returnerer til Prag

Ordet robot blev først brugt af den tjekkiske forfatter Karel Capek i skuespillet R.U.R. i 1920, hans bror fandt på ordet i Prag. Allerede i middelalderen blev Prag hjemsøgt af Golem, den berømte lerfigur fra den jødiske ghetto. I dag drives industrinationen Tjekkiet i høj grad af automatisering og robotter, for eksempel på Skoda bilfabrik. Onsdag d.26. november begynder Cafe Neu Romance på NTK, Tjekkiets nationale tekniske bibliotek i Prag 6. Cafe Neu Romance er verdens 1.int. robot performance festival, der er gratis udstilling og mange events. Fredag d.28. tilbyder vi i forbindelse med festivalen en særlig tur til Skodas fabrik i Mlada Boleslav. Robotter er et oplagt tema for Prag studierejser – med udveksling.

cafe_neu-romance_2013_3(c)Cafe Neu Romance er arrangeret af danskeren Christian Gjørret fra bureau Vive Les Robots. Den danske ambassade i Tjekkiet er involveret, ligesom Lego sender en hel stab af folk med Mindstorm udstyr. Vi glæder os blandt andet selv til koncert med robotter, vi kender robot-bygger Stanley Povoda som spiller med sine robotter både den 26. og 29.november. Er du i øvrigt nysgerrig efter at møde Stanley Povoda og hans menneskelignende kreationer, arrangerer vi gerne møde og demonstration for små hold på studierejser til Prag. Temaet for Cafe Neu Romance er i år Golem og fremtidens mekaniske menneske. Den berømte roman Golem af forfatteren Gustav Meyrink blev netop skrevet for 100-år siden. Golem og andre legender fra Prag behandles i en animeret film som vises som en blandt adskillige film. Oplev for eksempel også SCI-FI filmen Sleep Dealer fra 2008 den 26.november. Udstillingen i Prag 6 viser mange eksempler på Golem fortolkninger fra billedkunst

cafe_neu-romance_2013_2(c)Fredag d.28.november laver vi tur til Skoda bilfabrik i Mlada Boleslav, nord for Prag. Turen vil være på engelsk og. Det er et åbent tilbud til deltagere på festivalen og gæster som vil opleve robotter og nutidig automatisering på den topmoderne fabrik. Afgang fra Prag 6 kl.7.30, 1200czk/person med entré. Læs mere om ture fra Prag til Skoda på dansk eller engelsk. Vi vil her afslutningsvis også gerne tippe om “Tour the Stairs”, 29.november konkurrerer robotter om både at kunne forcere trapper og jævne underlag, bære mad med mere. Konkurrencen holdes også med Lego Mind Storm.

skoda-ture_prag_2014Vi er i Prag altid åbne for nye temaer for studierejser – eller fortolkninger af allerede kendte emner. Send os jeres ønsker, så laver vi gerne et skræddersyet tilbud. En studierejse om robotter&kunstig intelligens kan bl.a. indeholde:
– Byrundtur med særlig fokus på robotter, astronomisk ur og mekaniske installationer. Fra 3000czk/810dkk per hold
– Skoda besøg. Automatisering på bilfabrikken, tjekkiets største eksportør. Fra 800czk/216dkk per person
– Udvekslingsbesøg eller samarbejder med uddannelses-institutioner i Prag. Oplagt universitet eller teknisk gymnasium. Tolk fra 2500czk/676dkk
– Lego Mindstorm workshops, halv dag. Lokale p[ hotel. Fra 600czk/176dkk per pers
– Besøg hos robotbygger Stanley Povoda (små hold). Fra 3000czk/810dkk per hold

Kontakt os: info@pavel-helge.dk eller +420608081111. God uge, Pavel og Helge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.