Øl i Prag udendørs

Sommeren er officielt begyndt, også i Prag. Vi venter endnu på rigtige sommer- temperaturer i Tjekkiet, men selv kølige dage kan ikke afholde os fra en fadøl udendørs. Er det for køligt til øl-haver, tager vi bare en fadøl stående på et værtshus hjørne. Indlægget her er en kort præsentation af vores nye Prag kort. Det handler udelukkende om gode fadøl på toogfyrre ude-serveringer og i øl-haver. Vi har kun brugt nogle få kriterier. For det første at det er sprøde fadøl. Det er fra små bryggerier eller upastauriserede fadøl fra tank fra store næsten alle stederne. Øllene skal være til lokal pris med god service. Andet kriterie er beliggenheden. Er det et dejligt sted at sidde, gerne med gode udsigter. 

strahov_oel_pragInden vi kommer til kortet herunder, vil vi gerne slå et slag for vores Prag ture med fokus på øl. Tirsdag og fredag kører vi til glasværk, Karlstejn og så stop på familiebryggeriet Berouns Bjørn til frokost. Her sidder vi ofte ude og de gode håndholdte øl kan købes billigt som souvenir. Tirsdag og fredag eftermiddag tager vi på øl-rundtur i Zizkov. Vi vil gerne lade jer smage mange slags lokale fadøl på fire meet lokalt prægede værtshuse, det ene mikro-bryggeri. Hver onsdag kører vi først til Skoda bilfabrik, derfra fortsætter vi til frokost på bryggeri. Klaster bryggeri ligger oppe på en klippe, vi spiser i den svale klippekælder. berounsky_medved_oel_pivoLørdag drikker vi Opat øl til frokost i sølvbyen Kutna Hora, vi laver stop på enten Cernykostelec bryggeri eller Hostivar på vejen til Prag. Vi laver også gerne udflugter med privat guide i Prag eller ud af byen om øl. Læs for eksempel her om den hyggelige tur i det grønne til Unetice bryggeri nord for Prag eller Kacov bryggeri ved Sazava floden. Ture til kulturby 2015 Pilsen er godt med guide, med besøg på Urquell bryggeri.

Herunder kort over Prag øl udendøre. Tryk på stederne for info!

IMG_5279I forlængelse af vores to kriterier for Prag øl kort udendøre, vil vi også godt knytte en kommentar om Prags geografi til. Hvis det er rigtig varme dage, vil ingen lokal med forstanden i behold, svede i Gamle by med flest turister. Gamle by ligger i et hul og alt er bygget i sten der reflekterer varmen. Rundt om den middelalderlige by opstod Prag på syv bakkekamme, hvor du i dag finder de større parker og egentlige øl-haver. De større øl-haver har den klare fordel at man næsten altid finder plads. Letna parkens øl-have har byens bedste udsigter. Vystaviste haven, også i Prag 7, har de bedste øl, lokale fra Unetice bryggeri. Klamovka i Smichov, Prag 5, er meget lokal. Na Hradbach på Vysehrad borg har IMG_4358den bedste grill og gode udsigter. Rieger parken i Vinohrady, Prag 2, har den største og livligste have. Parukarka i Zikov, Prag 3 er punket, tillader glas i græsset og har fantastisk udsigt til TV-tårnet. I dette indlæg har vi blot tre lokale Prag bryggerier, da flere af de centrale ikke har ude-servering. Maden er meget forskellig på restauranter og værtshuse på Prag øl kortet, fra gourmet-middag på Argument i Prag 6 til grillpølser andre steder, men alle de restauranter der er med kan accepteres for kvalitet og pris. Du finder link til alle stedernes web eller Facebook i hvert kort-opslag. Generel information om Prag her.

Send gerne forslag til kortet og del det meget gerne online! Husk du får de bedste tip med din lokale, dansktalende guide. Na Zdraví, skål.

Pavel og Helge +420608081111 info@pavel-helge.dk

 

2 Comments

  1. Laus Sørensen

    Rieger haven er i Vinohrady, ikke Vyšehrad. Men sidstnævnte har også en skøn have med gode Pilsner og dejlig udsigt

  2. Pavel Helge

    Hej Tak for rettelse. Det var en dum fejl. Rieger rettet. Na Hradbach på Vysehrad er også med. Herligt sted. V har nydt godt af grillen og at de kan holde sent åbent de rigtig varme nætter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.