Prag rejser 2021. Få overblik

Prag rejser 2021-2022 er emnet. Den danske rejsevejledning for Tjekkiet blev åbnet per 30.juli, men siden har Tjekkiet haft Danmark på rød i tre omgange. Per 19.november er Danmark på rød. Den danske rejsevejledning har endnu Tjekkiet og hele Europa åben. Det betyder at alle kan indrejse med en formular! Fuldt vaccinerede behøver blot formularen. Ikke-vaccinerede skal have en PCR-test, bære maske og PCR igen fem dage efter indrejse. Mandag d.22.11 blev krav om vaccination eller overstået Covid indført til alle restauranter og kultur-begivenheder, vaccine-pas vil ikke være gyldige kun med test. 15.december de tjekkiske smitte-tal stadigt nedadgående som den forløbne uge, det var fra tårnhøje tal til gengæld.

tjekkiet rejsevejledning novemberDer er tre vigtige ting, du skal kende til før Prag rejser 2021. En rejseformular skal udfyldes (pånær i privat bil), der sendes en bekræftelses-mail. Du skal kunne dokumentere færdig vaccination eller overstået Covid ved indrejse og ligeledes som kunde på en restaurant. Alternativt skal du PCR-testes før og efter indrejse. En PCR gælder nu kun 72 timer. Det er også muligt at blive testet mod betaling her. Anden test skal laves 5.-7.dage efter indrejse, i mellemtiden skal du ikke være isoleret, men bære mundbind alle steder.

I offentlig transport eller taxa, i butikker og indtil der kommer mad på bordet på en restaurant – vi bruger alle FFP2 mundbind indendøre. Vi har et mundbind, en maske i tasken eller baglommen. De kan købes relativt billigt over hele byen, når vi har glemt en hjemmefra. Det generer ikke os på en sporvogns-tur, men det bliver ganske irriterenede efter et par timer i operaen. Bemærk de nye regler om covid-pas per 22.11, se nedenunder. Her kommer indrejse-regler for Tjekkiet med links. Læs videre om Prag rejser 2021.

prag udflugter 2021Børn under tolv år er fritaget for krav om test eller bevis for vaccine! De er fritaget for både test- og dokumentationskrav. Det gælder for grænser såvel som kulturliv og restaurationer.

Når du så rejser til Prag med tog, bus eller fly skal formular med kontakt udfyldes. Per december er rejsende i privat bil undtaget. Systemet sender e-mail retur til dig! Du skal kunne leve op til følgende; dit danske vaccinebevis (per.9.7 kun gyldigt 14dg after andet stik) ved  (to-stiks vacciner), 14 dage efter stik (ved en-stiks vaccine) eller have overstået Covid indenfor de sidste 180 dage.Det kan være digitalt bevis / sundhedsapp med QR-kode, eller på papir (Print de to ark og hav begge dele, for en sikkerheds skyld i tilfælde af dødt batteri etc., tænker vi). En PCR-test kan sagtens fåes i Tjekkiet, men det er ikke gratis som i Danmark. Det kan gøres i Prag mod betaling. Pas på, hverken PCR eller antigen gælder som nævnt som adgang mere.

Prag rejser 2021

katarina prag lejlighedDit hotel eller din lejlighedsudbyder, er i princippet forpligtet til at tjekke ovenstående informationer. Der kan forekomme stikprøver ved grænser, men det er sjældent selv i lufthavnen. Vil du indenfor, skal du som nævnt have mundbind klar. I butikker fandtes en regel om 1o kvadratmeter per person, nu bliver det skærpet til 1,5kvm per person. Per 1.november indføres en regel om at alle med servering, restauranter og værtshuse, er forpligtet til at tjekke dit Covid-pas! En PCR-test gælder IKKE længere for restauranter fra mandag d.22.11.

prag rejser 2021Fitness-centre, swimming-pools og alle andre sports- og kultursteder får også epo 22.november krav om vaccination eller overstået Covod. De skal bede om at se dokumentation. Biografer, gallerier og slotte med mere skal se dokumentation og her er det fra mandag også kun gyldigt vaccinepas. Du kan spise snacks til filmen nu og der må være live-musik. Danses må der dog ikke. Der må nu fra mandag maksimalt være 1000 mennesker til indendørs arrangementer. Se i øvrigt vores kalender, Prag begivenheder 2022.

Vi har på udflugter på dansk ikke krav om hverken det ene eller det andet. Det er jo privat. Skal vi indenfor, følger vi selvfølgelig gældende regler. Vi er selv færdige med vacciner. Helge fik andet stik Pfizer d.25.juni, Pavel fulgte med andet stik d.28.juni. I november fik Helges familie alle Covid, fra skolen. Det er veloverstået uden alvorlige symptomer. Pavel er ikke gammel nok til booster-tilbud endnu. Vi guider året rundt på private udflugter, det kan være udendørs hele dagen.

Her link til udenrigsministeriets danske Rejsevejledning for Tjekkiet. Tjek også din rejseforsikring. Det blå sygesikringskort er gyldigt i Tjekkiet, men det dækker ikke hjemrejse, pårørendes ophold med mere. Her er link til Prag bys side med test-steder (skift til engelsk øverst til højre)

IMG_4986Opdatering 15.12: Tjekkiet har gennemgået endnu en alvorlig bølge i november. Tallene har endelig været faldende den seneste uge, for smittede såvel som intensivpladser og dødsfald.  Incidens-tallet er for Prag 637/100.000 og hele Tjekkiet 748 over de sidste 7 dage. Ser du på graf til venstre, kan forstørres  (Our World in data) er det langt fra betryggende (DK grøn, CZ rød, EU blå. Tjekkiet har endnu blot registreret få Omicron tilfælde, men lægerne forventer varianten allerede vil dominere kort efter jul.

Husk nu dokumenterne, for alle tilfældes skyld. Vil du bruges os til din rejse, hjælper vi naturligvis dig personligt med videre planlægning og alle aktuelle ændringer. Nu og hele vinteren. Transfers har vi netop booket til juledagene. Ring, send mail, vi svarer altid på dansk. Har du spørgsmål af generel karakter uden at være vores kunde, kan du skrive kommentar til denne blog, vi deler også gerne tip og diskussioner på vores facebook “prag.ture”. Vi bliver også glade for en kommentar, hvis noget er uklart eller noget information mangler? Pas godt på hinanden, vi glæder os til at ses. Pavel og Helge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.