2022 Prag begivenheder

prag kino lucerna

Tip om vores Prag kulturkalender. 2022 Prag begivenheder. Vi har gennemgået året i hele byen, med enkelte afstikkere ud i Tjekkiet. Vores 2022 Prag begivenheder er sat sammen på trods. Netop som vi skriver dette, 19.november, har tjekkiets regering annonceret skærpelser af Covid regler midt i stærkt stignede smitte-tal. Derfor må du tage alt med de nødvendige forbehold, som det sidste år. Tjek alle arrangementer på forhånd. Når alt bliver bedre, ser vi frem til aprils påskemarkeder, Prags forår festival i maj, øl-festival i juni, speedway i juli og meget mere.

guide prag helgeHer er linket til hele kalenderen. Prag begivenheder 2022. Prag har haft en streng tid med Covid sidste vinter og nu tegner de næste måneder svære. Vi tør alligevel godt anbefale at købe billetter til kultur-arrangementer i Tjekkiet det kommende år. Vi selv og vores kunder, har ikke haft problemer med refunderinger fra billetbureauer og arrangører her. Tjekker planlægger ofte senere end danskere, men nogle arrangementer bliver udsolgt tidligt.

Prags forår, Prazske Jaro på tjekkisk, holdes for 77.gang. En fantastisk vigtigt og storartet festival for klassisk musik. Den begynder på komponisten Smetanas dødsdag, 12.maj, i Borgerhusets Smetana-sal. I år spilles åbningskoncerten af Barenboim og West-Eastern Divan Orchestra, mens Wiener Philharmonikerne spiller afslutningen 3.juni. Programmet er ellers meget fransk i år. En særlig anbefaling til klassisk musik er det lokale barok-orkester Collegium 1704. De offentliggør 1.12 også program for deres åbne prøver i det nye Prag 10 kulturhus, Vzlet. Allerede nu 12.januar, er vi i øvrigt fristede af chancen for at høre Anne-Sophie Mutter spille Brahms i Prag. Det er en by med en stor klassisk scene, bemærk også opera udbuddet. Se hele kalenderen 2022.

2022 Prag begivenheder

2022 begivenheder pragVi har en god gruppe af stamkunder der hvert år rejser efter Prags speedway grandprix. Det holdes igen i maj måned, som altid på stadion i Prag 6. Sidste år blev maraton i byen helt aflyst, men det kommende år er Prags maraton igen annonceret til 8.maj. Vi kan ikke kunnet finde en dato for hvornår tilmelding frigives. Det er snart spændende, hvordan Brøndby og Sparta vil spille mod hinanden. Er du fodbold-interesseret, er Slavia Prags kampe med to danskere på holdet. Der er Prag lokalderby, Slavia Prag mod Sparta Prag, med alt hvad det indebærer af sikkerhedsopbud og bydele på den anden ende, d.5.marts. En hel række danske Håndbold-ungdomshold besøger hvert år Prag til stor turnering. Prague Handball Cup er 14.-18.april 2022. Se alle Prag begivenheder 2022.

Andre stamkunder har de sidste par år efterlyst øl-festivaler. Den store “Czech Beer Festival” der i nogle år blev afholdt på Letna, blev vi aldrig gode venner med. Den gik konkurs til sidst og en ny er ikke annonceret. Få af de mindre festivaler, hverken i Zizkov eller på Naplavka kajen, har endnu annonceret datoer for 2022. Vi har sat to festivaler i kalenderen. Den meget fine festival for minibryggerier i de royale haver ved Prags borg holdes 10.-11.juni, den skal bestilles. Den herlige “Sol i glasset” Pilsen øl-festival er et tip i kalenderen. Vi vil her gerne slå et slag for at tænke tjekkisk øl-kultur som hverdag. Heldigvis er her mange, gode værtshuse som er åbne alle dage. Halvtreds Prag bryggerier eller flere. Hver dag kan blive jeres øl-festival. Vi guider gerne på dansk på rundvisninger på bryggerier, kvarters-vandringer med værtshusbesøg eller tolker møder med øl-specialister. For små og større hold. MAIL.

2022 prag begivenhederPrag er en filmby og Tjekkiet er et filmland. Europas næststørste filmstudier, Barrandov, ligger syd for centrum. Animations-traditionerne er verdensberømte, både fra Prag og Zlín. Her er mindre filmmuseum og Karel Zeman museum. Kurbyen Karlovy Vary huser en af Europas vigtigere filmfestivaler, KVIFF. Den er med priser og professionelle, men også mange studerende. Det er juli og uomgængeligt for “film-buffs”. I Prag afholdes både den store, kommercielle Fabio Fest, den nu veletablerede One World med menneskerettigheds-fokus og vores favorit, den lille og lokalt prægede, splatter / B-film festival Shockproof alle i foråret. Der er faktisk også en stribe spændende, mindre kvartersbiografer, din guide gerne fortæller mere om, ligesom filmarkivets sal. Derudover møder vi i byen jævnligt store, internationale produktioner på arbejde.

Tjek først vores samlede Prag begivenheder 2022. Skriv så om ønsker og mangler.

Vi ses forhåbentlig i Prag, Pavel og Helge

2022 Prag begivenheder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.