Prag bådtur

baadtur-2Se de bedste Prag udsigter. Læn dig tilbage ombord og oplev Prags borg, Karlsbroen nedefra og sidelæns og en helt række andre seværdigheder fra nye vinkler. Vi passerer en af byens elve sluser. Ombord er der god tid med guiden og det øvrige selskab. Det giver rig lejlighed til fortællinger om floden og byen, men også tid til alle svar på alle dine spørgsmål og måske hjælp med tip. bestil-ture-gron

Der rolige to-timers cruise på Moldau er med buffet ombord, ligesom du kan gå på dækket for skarpe foto og endnu bedre udsigt. Vi sejler cirka to timer og går til kaj samme sted, hvor vi lagde fra. Vi følges fra start til kajen med en kort tur i sporvogn (billet for egen regning, kan købes). Guiden vil hjælpe med gode tip til en tur i byen bagefter, eller du kan opleve endnu mere med os til vinsmagning. Altid på dansk.

PRIS: Czk 1100 / pp
TID: Kl.17.15-20.00. Hver lørdag 1.4-1.11 og hver onsdag 1.7-6.8
ANTAL: 6 gæster i snit (maks. Ca.25)
AFSTAND: Vi går knapt en kilometer. Sporvogn få stop.
INKLUSIVE: Guide på dansk og to drikkevarer (uden billet).

Prag bådtur. Seværdigheder og legender

prag baadtur

Vores båd venter til afgang kort før seks. Vi går fra kaj med udsigt til Letna parken og metronom, vi går til slut til kaj samme sted. I krumningen af floden har vi på den ene hånd Stare Mesto / Gamle by med Josefov, den tidligere jødiske ghetto og på den anden udsigt mod Prag borg med Skt.Vitus katedralen. Vi får en god fornemmelse af hvordan vores Unesco-fredede by med de mange spir er vokset fra bakkekammene ned i floddalen og opad igen, altid ekstra vend om Karlsbroen.

Undervejs er fotografering bedst fra dækket, hvor også rygere finder plads. I sluseløbet skal båden henholdsvis hæves og sænkes tre til fire meter, det kan give et lille bump, når der fortøjes. Turen slutter der, hvor båden fortøjes. Jeres guide hjælper gerne med videre muligheder i byen, interesserede kan fortsætte på den hyggelige og oplysende vinsmagning, hvor vi tolker værten.

prag bådtur skibI følge legenden om prinsesse Libuse, forudså hun at en by af hidtil uset skønhed skulle opstå i krumningen af floden, her hvor Prag ligger. Praha på tjekkisk kan betyde et dørtrin eller vadested, den sidste forklaring er nemmere på at forklare Moldaus rolle i Prags tidlige udvikling. Vltava / Moldau floden er den længste i Tjekkiet. Den har sit udspring i Sumava skovene på grænsen til Østrig. Moldau løber ud i Labe / Elben cirka fyrre kilometer nord for Prag. Det forbinder os med Nordsøen ved Hamborg. Moldau er løbet over sine bredder mange gange, men det kan vi ikke se på byen nu.

prag bådtur buffetI juni 2013 var vandstanden truende høj, det toppede omkring 3250m3/sek. Normalen er 1-200m3/sek. Prag slap relativt uskadt, i hvertfald centralt. men det gik hårdt ud over vinbyen Melnik ved sammeløbet af Moldau og Elben samt Usti Nad Labem i Nordbøhmen og flere. I august 2002 var Prag ramt af hundrede-års oversvømmelser, her var vandstanden i dagevis op mod 6000m3/sek. Forestil dig en otte til ni meter højere vandstand, end vi ellers kender i den fredelige flod i Prag.

bestil-ture-gronDu kan alternativt bestille bådtur med chauffør alle dage i ugen. Chauffør fra jeres adresse (cirka 17.30 hvis rimelig centralt), båd uden guide, med buffet, uden drikke. 

Prag bådtur. Hvad ser vi?

Vi ser undervejs blandt andet disse steder fra skibet og på vej dertil.
Sporvognstur (billet a 30czk)
Dlouha passagen med alskens mad
Agnes klostret (og haven, når åben)
Moldau (Vltava på tjekkisk)
Metronom og Letna bakken
Statsministeriet og Rudolfinum
Mange hjørner af Gamle by
Prags borg
Kampa park og museum
Skarpskytternes- og børnenes øer
En sluse (ca.4m niveau-forskel)
Det dansende hus
Det slaviske kloster
Vysehrad borg

Gå til ALLE PRAG TURE >

alternatives.cz s.r.o. er vores engelske side

2 Comments

 1. Birthe og Henning

  Er lige kommet hjem fra igen en dejlig tur med Klingenberg til Prag, bosted Albatros, har lige lagt et lings ind på hjemmesiden under Dagens Billed 23-10-10 fra Jer.
  Hilsen Birthe og Henning Hansen
  Sakskøbing
  Danmark.

 2. Pavel Helge

  Hej Birthe og Henning,

  tak for jeres kommentar. billede og link. Nu er det blevet koldt om natten, men kulden giver i det mindste klart vejr og sol på turene. I aften havde vi sidste sejltur i det faste program, næste år begynder vi igen med påsken, til april. Måske vi er heldige, at I kommer igen. BH Helge (og Pavel) PS Her er vores seneste billeder fra sejlture: http://www.flickr.com/photos/pavel-helge/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.