Наши партнеры

Øltempel i Nusle

zly-casy_vaertshus_prag_4Zly Casy er et fantastisk værtshus i Nusle, Prag 4. Zly Casy betyder direkte oversat Dårlige Tider, men det absolut modsatte gælder for en aften her. Den ambitiøse ejer har i dag 24 haner til fadøl og hver eneste øl kommer fra små, sjældent sete, bryggerier i Tjekkiet.

I går var vores andet besøg på Zly Casy og her kommer derfor en kort beskrivelse med vores bedste anbefalinger. Vi smagte blandt andet øl fra Kout Na Sumave, Rambousek fra Hradec Kralove og Kahan fra Most. I dette indlæg om værtshuset i kælderen i Nusle har vi desuden ideer til værthuse med udeservering og ølhaver i parkerne, vi er nemlig tæt på 30 graders varme i Prag i denne uge.

zly-casy_img00004Zly Casy ligger i Nusle. Adressen er Cestmirova 5, Prag 4. Det er lige om hjørnet fra Namesti Bratri Synku, kom nemt fra midtbyen hertil med sporvogn 11. Få hundrede meter væk i gaden Taborska findes et godt mikrobryggeri U Basta >> hvor vi flere gange har været på private ture.

Ølkendere anbefaler desuden at fortsætte herfra med sporvogn 11 til endestationen, hvor der er værtshus direkte på stoppestedet med gode bryggerier, det hedder Privni Pivni Tramvaj Første Øl Sporvogn.

zly-casy_vaertshus_prag_2bZly Casy har blot 65 siddepladser i den hyggelige, røgfyldte kælder. Desuden har de pladser i en vinterhave og 80 pladser i gården under parasollerne. Det må anbefales at bestille bord, her bliver oftest helt fyldt. De mange udsædvanlige øl kostede i går fra 24czk til 45czk.

Dertil er der et udvalg på flasker og det er muligt at købe deres egen Ale til 105czk på 1,5lister flaske. Maden er klassisk tjekkisk, vi holdte os til de gode ledsagere til øl og fik lækker bøf tartar, hermelin ost og krydrede pølser i ølsovs. Her er også frokostmenu dagligt.

Over bardisken med udsyn til de mange livgivende haner zly-casy_vaertshus_prag_3bhænger printede skilte med udvalget, hver øl har navn, oprindelsesby, alkoholindhold og Ballinger angivet – samt enkelte endda brygmesteren som står bag.

Vi er selv nærmere ølnydere end specialister, så vi kastede os i udvalget ud fra den enkle devise kun at gå op, ikke ned, i styrke. Det var ikke svært. Udvalget spændte i går fra 10graders lyse øl til 15graders mørke øl. Vi begyndte med Kout 12graders og sluttede med en fantastisk rig mørk special 14graders fra Rambousek.

park_prag_smichovZly Casy er et af flere spændende værtshuse som også Pivni Filosof Ølfilosoffen anbefaler, han hedder Max, og vi er begyndt at samarbejde om foredrag og ture i hele Tjekkiet med ham som specialist. Brug link for at se hans side. Send os en e-mail for at høre nærmere om mulighederne for ture fra Prag om øl.

Herunder har vi link til indlæg om henholdsvis værtshuse og parker i forskellige bydele af Prag:

Send os en email eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

6 Comments on “Øltempel i Nusle

  1. Du kender i hvert fald mindst 2 personer (og måske en hund, hvis de er velkomne), som vil lade sig inspirere af denne artikel.
    Tak for det :-)

    Hektor, Laus og måske Butch

  2. Hej, tak for kommentaren. Mon ikke hunden som et minimum må komme i haven? Pas på udsigterne til voldsomme tordenstorme, hvis I begiver jer afsted denne uge, BH

  3. Rigtig fin artikel. Også klart en af mine favoritter når det kommer til værtshuse der har special øl på fad.

  4. Allerede inden man kommer Ind i selve værtshuset “Zly Casy”,ser man at her er noget på færde. Fire, fem skilte på husmuren forkynder at der er noget i vente. I første omgang ser interiøret lidt slidt ud. Det samme gør de to gæster der sikkert har prøvesmaget hele formiddagen i slyngelstuen. Efter første glas tmarve (mørk) ved man hvorfor svenskerne, som lige har vundet EM i u21fodbold, ikke kan få lettet sig, men absolut må gennem alle 24 haner. Herlig smag med elegance og fylde,samt 6,5%. Pilsnertypen bagefter har en fantastisk eftersmag af humle og blomster. Nå, men livet skal jo gå videre. Ned i dybet efter flere oplevelser. Masser af gæster i flere etager nyder den veltillavede mad med nøje afstemt øl til. Stemningen “topper i bunden” af huset med en skøn biergarten mellem træer og baggårdshuse. Den aftens sidste øl blev en IPA. Mum… Vi ses snart igen i “Dårlige Tider”.

  5. Hej Tusind tak for din beskrivelse, Eric. Vi må vist have et Dårlige Tider møde en af de næste gange. Bh helge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk