Наши партнеры

Kácov bryggeriet og Cesky Sternberk

Cesky Sternberk og bryggeri, en af vores nye ture, har vi justeret på. Vi kører til Sazava floden, hvor vi nu har fået mulighed for at besøge det fantastiske, lille bryggeri Kácov, i landsbyen Kácov ved Sazavafloden. Det er et af Tjekkiets ældste, grundlagt 1457. Som andre små og mellemstore bryggerier producerer de under 200.000 hektoliter og har derfor fordelagtige skatteforhold og ølkvaliteten i højsædet. Øllet anbefales selv i Prag.

Pivovar bryggeri Kácov laver to Svetle lyse øl, en 10graders og en tolv graders (som er ekstratprocenter, ikke alkohol procenten). Til jul og påske produceres ligeledes en Tmavé mørk, 14graders. Alt øllet er undergæret lagerøl (Lezak) og upasteuriseret. Øllene hedder Hubertus Kácov. En tønde med 50liter koster blot 750czk, dertil 1000czk i pant.

I kommunisttiden var bryggeriet lukket. Det blev genåbnet i 1992, men de første ejere, der ellers købte for 50.000czk, kunne ikke klare sig. Siden 2002 er der en entusiastisk, ny ejer, der trodser den farlige beliggenhed ved Sazava. Der var senest oversvømmelser i marts 2006, gær kar og kældre blev raseret. Vandstanden i både 2002 og 2006 kan aflæses på facaden af bryggeriet. Tryk på øverste billede for større, det ses på facaden til venstre.

Vi skal både på en rundvisning og smage på øllet. Bryggeriet har utrolig fine rum, selv om bygningerne er senere end 1457. Der er 10 mindre tanke og 5 større, vertikale lagertanke på hver 5kubikmeter. Vi skal se gær kar og vi skal besøge den lokale, hvor en 10graders koster 10czk og en 12graders 12czk.

I landsbyen ligger også et forfaldent, barokt slot med sin egen skønhed, bygget i 1600tallet og ombygget i 1700tallet. Slottet hedder Kácov som bryggeri og landsby. Vi kører efter smagning videre langs Sazava til Cesky Sternberk, der er beskrevet her. Vores tur ender Ved Verdens Ende Na Konci Sveta, en restaurant for enden af alfarvej. Vi skal spise en enkel, klassisk tjekkisk frokost med grønt fra egen have, her beliggende blandt økolandbrug og skønne landskaber.

Når vi kører ud af byen har vi opsamling på Botel Albatros kl.9.00, Hotel Ilf 9.20 og Botel Racek 9.30. Vi er hjemme omkring kl.15.

Kontakt os. Se hele turprogrammet eller mød os hver dag 17-17.30 (NYT) ved vores faste mødested midt på Wenzelspladsen Vaclavske Nam. Se billede i højre margen. Du kan læse mere om Kácov på Danske Ølentusiasters fine side, der er gode billeder. Øllene fra Kácov vil i Prag kunne købes hos Ølgalleriet, så snart de begynder at tappe på flaske. Se Ølkultur turen. Se borgen Sternberk 360digitalt på www.prague360.com. pavel-helge

One Comment on “Kácov bryggeriet og Cesky Sternberk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk