Наши партнеры

Obecni Dum – Folkets Hus

obecni-dum_smetana-hall_2Obecni Dum, Folkets Hus, i Prag er alt efter synsvinkel den smukkeste Art Nouveau bygning i Prag, en overdådig lagkage eller en national selvforherligelse. Prag fik det vigtige kulturhus bygget, mellem 1905 og 1911.

Der lå et kongeslot på grunden hvor Obecni Dum ligger. Jan Hus opslog sin forsvarstale mod kætteri her. Den 1.Republik blev udråbt fra balkonen i 1918. Festivalen Prags forår begynder i Smetanasalen her, hvert år d.12.maj. Den symbolske betydning af Folkets Hus, denne Prag seværdighed, er enorm.

Her følger billedgalleri, tip til byrundtur i Prag, og anbefaling af rundvisning i Obecni Dum.

Obecni Dum blev bygget af arkitekterne Balsanek og Polívka. Toneangivende kunstnere som Mucha, Myslbek, Ales og Saloun bidrog. I Facaden sidder en mosaik med Libuse, den mytiske prinsesse. Libuse forudså grundlæggelsen af Prag. I borgmesterværelset har Mucha skildret de borgerlige dyder, personificeret ved Karl IV for uafhængighed, Jan Hus for retfærdighed og Komenský for tillid.

[nggallery id=37]

Obecni Dum ligger i linjen af den oprindlige bymur omkring Stare Mesto, den Gamle By, i Prag.Krudttårnet som ligger ved siden af er en af de oprindelige byporte. Læs mere om tårne i Prag.

obecni_dum_prag_interior8Obecni Dum har rundvisninger, vi kan også bestille til grupper. Bestil selv deres faste tur eller se tiderne her. Vores kollega, Kristina Vaclau, guider på dansk i Obecni Dum.

Obecni Dum har selv en ret omfattende hjemmeside. Obecni Dum huser Smetana koncertsalen, måske Tjekkiets næstvigtigste. Prags symfoniorkester spiller her. Deres billetkontor ligger i højre side af bygningen, set med front mod facaden. Der er også ret dyre koncerter, typisk med små orkestre, rettet mod turister, billetterne sælges af folk på gaden.

I kælderen findes en Pilsner Urquell restaurant med Moravisk tema. Smukke mosaikker, en charmerende og lidt dyr ølhal. Frokosten er til venligere priser. Læs om værtshuse i Prag.

prag_krudttaarnet_obecni-dum1The American Bar ved siden af var den første egentlige cocktailbar i Prag, siges det. Der er ofte fredeligt, modsat cafeen ovenpå. Læs om cafekultur i Prag her. Billedet er VR 360 fra 360cities, åben og se udsigten over Prag fra Krudttårnet. Der er en stor turistinformation i kælderen af Obecni Dum, gå heller ikke glip af udstillinger i de smukke sale. Links til aktuelle udstillinger i Obecni Dum i Prag.

Vi laver individuelle ture året rundt, gerne med et tema som Art Nouveau. Vi har en hyggelig, grundig byrundtur 3 gange om ugen. Fra april til og med oktober 2009. Vi passerer Obecni Dum, Prasna Brana (Krudttårnet) og mange andre seværdigheder i Prag. 3 timer med dansktalende guide, 300czk. Børn til halv pris på alle ture.

Send os en email eller brug telefon +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk