Наши партнеры

Prag 6 – del 2

I første indlæg om Prag 6 skrev vi om Brevnov, Hvezda, slaget ved det hvide bjerg og det enorme Strahov stadion. I dette indlæg handler det om villaer og et par besynderlige hoteller i Prag 6, Prags vestlige bydel. Se markeringer af stederne vi omtaler på kort over Prag 6.

Lige ved Prags borg, i det hjørne af Prag 6 som grænser op imod Mala Strana, ligger en af Prags sidste porte, Pisecka Brana, og den første villa, vi vil omtale. Frantisek Bilek var billedhugger og han byggede den spektakulære Bilek villa til sig selv. Sporvogn 22 og 23 til Kralovsky Letohradek, det er nederste ende af de Royale haver, eller sporvogn 18, 20 til Chotkovy Sady. Interiøret i Bilek villaen renoveres og udstillingen er midlertidigt flyttet.

Længere mod vest i Prag ligger Müller Villa, tegnet af Adolf Loos til ingenøren Müller i 1930. Det er en forbløffende villa. Ydersiden er strengt enkel, en hvid kubistisk struktur. Indenfor byder Müller villaen til gengæld på dyre materialer og mange farver.

Loos ønskede at ophæve etagerne og skabe sammenhængene rum i mange niveauer. Loos mesterværk i Prag, Müller Villa, er i dag gennemrenoveret og åben som udstilling, ved bestilling. Nad Hradnim vodojemem 14. Sporvogn 18 til stoppet Orechovka.

Baba-kvarteret er helt i funktionalisme, bygget fra 1928-40. Der er en række bemærkelsesværdige villaer, hele kvarteret er sjovt at gå igennem. Bemærk blandt andet verdens første pre-fabrikerede hus fra 1947, på Matejska gaden. Bygherrer fra Werkbund fandt arkitekter direkte og resultatet blev en række meget individuelle, funktionalistiske villaer.

Læs videre hos Prague Tribune og Prague Daily Monitor. Vi skrev allerede om det skønne, fredede Divoka Sarka, ideelt til svømme-, gå og cykelture. Ved Baba-området ligger ruinen Baba, der kendes for de fantastiske udsigter mod det nordlige Prag.

I Prag 6 findes to hoteller der hver på forskellig måde er ikoner. En overstået tid spores i det enorme Hotel Crowne Plaza, oprindelig Hotel International. Det ligger nær Dejvicka med sporvogn 8, stoppet Podbaba. Såkaldt Stalinistisk arkitektur, inspireret af Moskva, bygget 1951-56 med interessante interiører.

Hotel Praha huskes for at have huset kommunistiske ledere fra 1981. Det er en elegant, bølgende og svævende bygning med et helt absurd men fascinerende interiør, der er gennemdesignet. Susicka gaden, Prag 6.

Se en udstilling om villaer i Prag på Nationalgalleriets moderne afdeling, indtil 6.januar 2009. NY Times skrev nylig om “andre” sider af Prag. Læs her videre om kvarterer og bydele i Prag. Læs om Divoka Sarka området i Prag 6 og andre bademuligheder.

Se alle vores ture i Prag 2008 eller send os en MAIL.
+420 608 08 1111
pavel-helge.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byrundtur på dansk. Prag guide tirs, fre. Lokale tip. 90dkk /300czk
LÆS MERE >

Mød os i Prag

prag guide moede Ture i Prag her Kl. 9 dagligt 1.4-18.10 2020 Café Tramvaj (Mød guide 8.45). Se KORT MØDESTED >

Prag ture 2020

Program for ture 2020 1.4-18.10 er klar. Se UGEPLAN for 2020. Din PRAG GUIDE? Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT Udgaven 2020 får alle gæster på ture, trykt

Betingelser

Betingelser for ture i Prag med de lokale 2020 Hvad er mødested? Hvordan aflyses en tur? Hvad er firmaet? Garantier og betingelser herprag byrundtur dansk

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk