Наши партнеры

Prag med bil – Tjekkiet

Trafikken i Prag kan være helt umulig som i andre storbyer. Her giver vi vores bud på hvordan køerne undgåes, hvor man kan parkere i Prag med sikkerhed og hvordan man kommer videre rundt i Prag og Tjekkiet. Brug offentlig transport! Her kan du læse om Billetpriser i Prag i 2009.

Læs i stedet vores guide om kultur i Prag eller se alle vores ture i Prag her. Vi har ledige uger i vores Prag lejlighed i juni og juli til 50euro i døgnet (Der er parkeringshus få hundrede meter væk). Læs om cykel-bevægelsen i Prag.

Færdselspolitiet i Tjekkiet er aktive med bødeblokken, men hvor meget for hvad er der ikke klare regler for. Spørg efter en kvittering, hvis du ikke vil slippe med halvdelen uofficielt. Så bidrager du til gengæld til korruptionsproblemerne. Trafikreglerne minder ellers om de danske, fartgrænsen er 50 i byerne, 90 på landevejen og 130 km/t på motorvejene. Højre vigepligt bruges ofte, også ved sideveje.

Promillegrænsen i Tjekkiet er 0,0. Mobiltelefonbrug er ulovligt for chaufføren. Det er også vigtigt at være opmærksom på at der altid skal købes motorvejs-skilt. Det kan være en uge for 220czk, en måned for 330czk og et år for 1000czk. Mærkaterne kan købes på alle tankstationer og skal sidde i frontrudens højre hjørne.

Generelt kan det sjældent betale sig at køre i bil i Prag. Det offentlige transportsystem fungerer effektivt og køerne er lange næsten alle hverdage. Myldretiden i Prag varer den halve formiddag og meget af eftermiddagen. En bil kan til gengæld parkeres mange steder og med fordel kun bruges, når man forlader Prag.

Prag er blevet inddelt i parkeringszoner. De centrale bydele i Prag 1, 2, 3 og 7 har indført hårde restriktioner. Skal du parkere centralt (se områderne på kortet), skal du passe på de BLÅ ZONER, de er kun for fastboende og firmaer med tilladelse. I GRØNNE ZONER kan der parkeres op til 6 timer for 30czk per time og i ORANGE ZONER op til 2 timer for 40czk per time.

Hvis man holder ulovligt har bypolitiet i Prag to systemer. Holder man helt umuligt bliver bilen kørt væk med kranvogn på stedet. Holder man ikke direkte i vejen bruges ofte en klampe på bilens ene hjul, så kan man ikke køre før man har ringet efter afregningen.

I Prag er der en del parkeringshuse og mindre overvågede parkeringer. Vi vil imidlertid især for jer der kommer kørende fra Danmark anbefale Park+Rail systemet. Kommer du nordfra er der f.eks. mulighed for at parkere ved Nadrazi Holesovice, Prags nordlige banegård, eller allerede ved Letnany, hvor der både er metro og et kæmpe shoppingcenter.

Ved P+R parkeringer ved metrostationer koster det kun 10czk for en hel dag, derfra kan der købes en returbillet med for 30czk eller en heldags billet for 60czk for chaufføren. Tjek ambassadens trafik-info. Se vores kort for oplagte parkerings-muligheder, i centrum af Prag og ved indfaldsvejene.
PRAG PARKERING STORT KORT

Send os en MAIL eller ring på +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

12 Comments on “Prag med bil – Tjekkiet

 1. hvor er det bedst at paker i prag fra den 1-4 til den 5-4
  mvh kris jensen

 2. Hej Kris Jensen, det kommer jo an på hvor du skal bo. I begyndelsen af april er der topmøder i Prag, undgå kongrescentret, Mala Strana og Hradcany. Hvis I er vores kunder, laver vi gerne en plan for jer.

  Her er flere tip til parkering i Prag. Stederne kender jeg ikke, bortset fra ved shoppingcenter Flora øverst:

  Prague 3 – Flora Garages
  Vinohradska 1755/116
  +420 267 311 823
  300,- Czk/ day

  Prague 5- Parking
  Drtinova 9
  +420 257 321 782
  +420 257 311 407
  +420 602 227 566
  290,- Czk/day

  Prague 7 – ABC Garages
  Veletrzni 43
  +420 220 570 613
  250,- Czk/day

  Prague 10 – Parking
  Limuzska 12
  +420 274 773 424
  120,- Czk/day

 3. Jeg bruge et motorvejsmærkat ser det ud til. Hvor præcist køber vi mærkatet) Kan det købes hjemmefra i DK eller kan det alternativt købes ved den tysk/tjekiske grænse nordfra?

 4. Hej Arne Steenberg, tak for spørgsmål. Du kan købe stickers lige før den tysk-tjekkisk grænse og lige efter, på den første tankstation i Tjekkiet. God tur, Helge og Pavel
  PS. Besøg os på Facebook for at nå mange stamkunder/Prag rejsende med spørgsmål: http://www.facebook.com/prag.ture

 5. Hej Helge.

  Vi skal til prag nu her den 29 dec – 2 jan.
  Vi skal køre derned i egen bil, og vil derfor gerne høre hvor vi kan parkere billigt og (sikkert) ?

  vi skal bo inde i byen – Myslíkova, Prague, Hlavní město Praha 120 00, Tjekkiet.

  Håber du kan hjælpe os.
  Venlig hilsen Line ?? :)

 6. Hej Line,

  tak for dit spørgsmål. Det er vist nærmest til kælderen under Nationalteatret, hvor I skal bo. I centrum er det aldrig billigt, typisk 5-600czk/døgn. En god opdateret liste på engelsk: http://www.prague.net/parking-lots Vi skrev om parkering for et par år siden, generel orientering og link skulle gå til opdaterede sider: http://pavel-helge.dk/prag-med-bil-tjekkiet/ Individuel vejledning når vi kun til kunder.

  I lavsæsonen laver vi ture med privat guide, altid dansktalende. Vi kan også tilbyde aftenture med chauffør, eller for eksempel vinsmagning eller tur til mikrobryggeri. Nytårsaften anbefaler vi en middag på den fine U Emy Destinnove ikke langt fra jeres adresse. Gourmetmiddag til 1500czk.

  I er altid velkommen. God rejse og godt nytår, når I kommer så langt.
  M.v.h.
  Helge

 7. hej,
  hvad er reglerne for handicap parkering i forhold til danmark.
  mvh, john

 8. Hej John

  Jeg er ikke sikker. Hvis du vil booke overnatning hos os, skal jeg tjekke kvarter og præcise regler. Generelt har jeg forstået det således, at du med EU Parking Card printet burde have ret til at parkere i “blå zoner”, det er til indbyggere i den pågældende bydel og dækker alt centralt til Prag 10 nu. Info http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=738&langId=en&pubId=241&furtherPubs=yes / søg “Parking card for people with disabilities in the European Union : conditions in the Member States” og http://www.disabledmotorists.eu/en/world_map/europe/czech_republic.htm
  Mvh Helge

 9. Hej! Hvordan ser trafikken ud meget tidligt om morgenen? Vi taler kl. 04.30. Jeg spørger da jeg har booket lufthavnstransfer fra det hotel jeg skal bo på i Prag. Det tager omtrent en 30min at komme til lufthavnen og jeg skal gerne være der senest 05.10. Er det mon realistisk ift. Trafik?

 10. Hej Nina

  Der er ikke tæt trafik så tidligt, så det passer nok. Du er velkommen til at opleve Prag med lokal guide på dansk. Undervejs hjælper vi også altid gerne med praktiske spørgsmål. Mvh Helge

 11. Hej,
  Hvad er reglerne for handicap parkering i Prag i forhold til danmark.

  Takker.

  Mvh.
  Chadi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk