Наши партнеры

Tjekkiet fik ny rygelov 1.juli

2951990-koureni-povoleno-i-zakazanoTjekkiet fik pr.1.juli en ny rygelov som vist er mildere end snart sagt alle andre lande i Europa. Den nye lov i Tjekkiet foreskriver at restauratører skal skilte med hvad de er, om de er et ikkeryger sted, et rygersted eller om de har begge muligheder. Billedet til venstre viser netop et skilt med både og.

I Prag forventes det at cirka halvdelen af alle restauratører vælger at have røgfri. I dette korte indlæg beskriver vi nogle reaktioner og linker til forskellige artikler, både danske og tjekkiske, om rygning på restauranter og barer i Tjekkiet.

Når vi laver Ture i Prag findes der blot en tur, hvor vi ikke kan tilbyde røgfrie lokaler. Hvad enten detture2010c drejer sig om bådtur i Prag, restauranter vi besøger eller busserne vi kører i ud af Prag, har vi valgt ikke-ryger steder.

Vi ryger selv og vil gerne tilbyde lige muligheder. Der findes derfor også mulighed for at ryge, inde eller ude, på alle vores ture. Ture i Prag >>

Den nye lov i Tjekkiet følger strengere forslag fra den tidligere regering som blev imødegået af stærk lobbyvirksomhed. Vi fornemmer ofte at der bagved et ønske om bedre sundhed findes en slags tjekkisk allergi, en rygmarvs reaktion, mod at staten skal regulere for meget. Tjekker forklarer ofte modstand imod statslig regulering med kedelige erfaringer fra koureni-povoleno / rygning tilladt40-års kommunistisk styre, hvor staten alt for gerne blandede sig i privatliv.

Loven i Tjekkiet foreskriver nu at restauratører skal skilte med deres valg. Manglende skiltning kan give en bøde på 5000czk, cirka 1470dkk. Ikke-ryger lobbyister klager over at loven ikke følges op, at få restauranter endnu skilter fordi at det ikke får nogen konsekvens.

Formanden for foreningen af restauranter og hoteller udtalte sig fornylig til NYT om muligheden for et totalt rygeforbud “Hvis mænd på landet ikke kan ryge på værtshuset vil de blive hjemme, deres koner vil være efter dem for at lave noget og ægteskaber vil lide.”

I Prag er status at restauranter som serverer mange frokoster ofte har et frivilligt 747px-No_smoking_symbol.svgrygeforbud omkring netop frokost. De fleste dyrere restauranter er allerede røgfrie, ligesom nogle cafeer og de fleste konditorier er røgfrie. Det er til gengæld ikke mange værtshuse som er røgfrie eller forventes at blive. Herunder er link til et par artikler om rygning i Tjekkiet:

Send os en email eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

One Comment on “Tjekkiet fik ny rygelov 1.juli

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk