Наши партнеры

Prag baadtur kl.17-20

prag bådtur danskPrag baadtur eller Moldau cruise starter  i 2022 fortsat med sporvogn og kort gåtur til aperitif. Oplev snedige, middelalderlige stræder og få en forfriskning. Et glas hvidvin, en halvmørk øl eller en cola. Prag baadtur er en afslappet tur, hvor vi kan nyde de skønne udsigter fra vores pladser ved vinduet eller tage en tur på dækket. Cirka to timer ombord. Buffet med lunt og koldt, ost, kager og frugt er inklusive. Drikkevarer på skibet er for egen regning. Vi passerer en sluse. .

  • kl.17-20  (OBS: Vintur kl.20!) 9.4, 13.4, 16.4, 14.5, 28.5, 4.6, 2.7, 5.7,  9.7, 13.7, 16.7, 20.7, 23.7, 27.7, 30.7, 3.8, 6.8, 15.10, 19.10
  • Czk 1100/ Dkk 340 pp inklusive buffetbestil-ture-gron

 

prag baadturPrag baadtur på Moldau, Vltava på tjekkisk, giver udsigt til mange seværdigheder i alle de fire, middelalderlige bydele. Vi fortæller gerne både om historie og de berømte seværdigheder, men også om hvilke steder på kajerne, du bør besøge, hvordan slusen virker og hvorfor alle turbådene blev sænket under hundredeårs-oversvømmelser. Undervejs har I desuden god mulighed for at guiden hjælper med bykort og alt om Prag, I har brug for at finde. Vi plejer at være en forholdsvis lille gruppe, så vi sagtens både kan høre hinanden og har tid til det.bestil-ture-gron

 

I 2016 begynder vi Prag bådtur kl.17. Vi skal med sporvogn fra café Tramvaj. Guiden være behjælpelig med at købe billet. Vi kører bare få stationer omkring Masaryk-banegården og Republikpladsen, inden vi står af. Vi har så en kort gåtur til båden, undervejs vil vi gerne byde på en lille forfriskning. Vi besøger den hyggelige vinbar, hvor du også bagefter kan komme til vinsmagning. Besøget gør nemlig ikke gåturen længere, men vi kan servere jer et lille glas dejlig, tjekkisk hvidvin eller en halvmørk, tjekkisk fadøl eller en vand. Det leder os samtidig gennem nogle spændende, velbevarede middelalderlige stræder direkte til kajen. Prag er bygget i lag over tusind år, den korte spadseretur tager os omkring Skt.Agnes klostret. Det er et af de ældste klostre i Tjekkiet, det har både romanske og gotiske dele og så var Agnes i øvrigt søster til danmarks dronning Dagmar.

Prag baadtur. Seværdigheder og legender

prag baadtur

Vores båd venter til afgang kort før seks. Vi går fra kaj med udsigt til Letna parken og metronom, vi går til slut til kaj samme sted. I krumningen af floden har vi på den ene hånd Stare Mesto / Gamle by med Josefov, den tidligere jødiske ghetto og på den anden udsigt mod Prag borg med Skt.Vitus katedralen. Vi får en god fornemmelse af hvordan vores Unesco-fredede by med de mange spir er vokset fra bakkekammene ned i floddalen og opad igen, altid ekstra vend om Karlsbroen.

Undervejs er fotografering bedst fra dækket, hvor også rygere finder plads. I sluseløbet skal båden henholdsvis hæves og sænkes tre til fire meter, det kan give et lille bump, når der fortøjes. Turen slutter der, hvor båden fortøjes. Jeres guide hjælper gerne med videre muligheder i byen, interesserede kan fortsætte på den hyggelige og oplysende vinsmagning, hvor vi tolker værten.

prag bådtur skibI følge legenden om prinsesse Libuse, forudså hun at en by af hidtil uset skønhed skulle opstå i krumningen af floden, her hvor Prag ligger. Praha på tjekkisk kan betyde et dørtrin eller vadested, den sidste forklaring er nemmere på at forklare Moldaus rolle i Prags tidlige udvikling. Vltava / Moldau floden er den længste i Tjekkiet. Den har sit udspring i Sumava skovene på grænsen til Østrig. Moldau løber ud i Labe / Elben cirka fyrre kilometer nord for Prag. Det forbinder os med Nordsøen ved Hamborg. Moldau er løbet over sine bredder mange gange, men det kan vi ikke se på byen nu.

prag bådtur buffetI juni 2013 var vandstanden truende høj, det toppede omkring 3250m3/sek. Normalen er 1-200m3/sek. Prag slap relativt uskadt, i hvertfald centralt. men det gik hårdt ud over vinbyen Melnik ved sammeløbet af Moldau og Elben samt Usti Nad Labem i Nordbøhmen og flere. I august 2002 var Prag ramt af hundrede-års oversvømmelser, her var vandstanden i dagevis op mod 6000m3/sek. Forestil dig en otte til ni meter højere vandstand, end vi ellers kender i den fredelige flod i Prag.

bestil-ture-gronI kan alternativt bestille bådtur med chauffør alle dage i ugen. Chauffør fra jeres adresse (cirka 17.30 hvis rimelig centralt), båd uden guide, med buffet, uden drikke. Prisen er så ligeledes 1100czk/person.

Gå til ALLE PRAG TURE >

alternatives.cz s.r.o. er vores engelske side

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk