Наши партнеры

Skoda fabrik og museum, kl.8.30

skoda fabrik og museumVores Skoda fabrik og museum tur fra Prag hver onsdag går til Mlada Boleslav og Tjekkiets støste virksomhed.  Vi har i årevis lavet den eneste faste, guidede tur på dansk. Oplagt for bil- og robot-interesserede til industrilandet Tjekkiets hjørnesten. Frokost i klippekælder med øl fra kilden. OBS: Børn skal nu være over 10 år på fabrikken. (altid et barn under 12 per voksen halv pris!)

I juni er fabrikken endelig blevet genåbnet. Vi har åbne ture 13.7, 20.7 og 19.10. Industriferie 25.7-5.8. Private udflugter man-fre hele året.

  • Hver onsdag kl.8.30-15.00
  • 1600czk/person m entré og frokost

bestil-ture-gron

 

 

skoda museum Skoda fabrik og museum turen er med bus fra Prag til Mlada Boleslav, cirka en time hver vej. Bemærk at besøget atter ændres i 2020. Skoda bygger i foråret samlehaller om til nye modeller, så vi skal nu gennem pladepresse og hal, hvor du vil se mange robotter. Turen kan blive ændret med nye haller i løbet af sæsonen! Det er temmelig unikt at du her faktisk kan komme ind i en hal med robotter og alt der hører til en moderne industri-produktion. Aneta fra billedet ovenfor og de andre lokale guider er hele tiden opdateret med nye tiltag i produktionen.

Museet er relativ nyombygget. De udstiller nu over 40 modeller, flere er på vej, fra en 1902 Laurent og Klement motorcykel til en Vision prototyper, som var grundlag nye ændringer på Octavia med flere modeller. Se også processen når biler restaureres. Vi slutter nu vores tur med frokost i klippekælder under Klaster bryggeri. En kort køretur. Lokal mad og sprød, mørk eller lys, fadøl direkte fra kilden. Varm hovedret, en drikkevare inklusive. Oplev en masse på denne tur, hvor vi oftest er under ti personer. Vi har god tid til snak.bestil-ture-gron

skoda fabrik og museumSkoda producerer Fabia og Octavia her i Mlada Boleslav. Superb i Nordbøhmen og Citigo i Slovakiet. Koncernen har alene i hjembyen over 20.000 ansatte, her har de også egne lærlingeuddannelser og universitet. Du kan sikkert gætte at væksten de senere år ikke er i Vesteuropa. Kina er i dag det største marked og Rusland har indtil fornylig budt på vækst. Det er spændende at diskutere fremtiden, måske især hvordan VW planlægger at udvikle mærket? Hvordan vil VW fortsætte deres succés her uden at Skoda bilerne gradvist overtager salget af de dyrere VW?

skoda fabrik tur

Her og nu glæder vi os over de fine anmeldelser af ny Fabia og opdateret Octavia model i både danske, tjekkiske og endda tyske medier. I 2014 producerede Skoda Auto for første gang over en million biler. Målet er snart halvanden million årligt. Det er i den grad nye tider i Mlada Boleslav, siden de blev overtaget af VW i 1991. Glemt er vitserne fra 80erne som denne “Hvordan fordobler du værdien af din Skoda 105? Fyld tanken!”. Ved du for eksempel at Skoda i nogle år har holdt højere samlekvalitet end på VWs egne fabrikker i Tyskland? Skoda selv driller med at de i en årrække har givet overskud , mens Seat altid laver underskud. Den nye Superb produceres på Skodas anden fabrik i Tjekkiet.

Skoda fabrik og museum. Historie

skoda museum 2015Skoda bilers historie begyndte med cykler, der blev til motorcykler. Skoda har produceret mere end 14.000.000 biler til dato, de 9.000.000 er alene fra tiden efter 1991 under VW. I Tjekkiet er næsten hver anden nye bil fortsat en Skoda. I dag er det en topmoderne virksomhed, hvor alle arbejdsprocesser er gennemtænkt. Hele virksomheden opererer med LEAN-processor. Det har sin egen afdeling. I Tjekkiet er det udsædvanligt at over 80 procent af de ansatte er i fagforening, det gælder bestemt ikke alle brancher, fordi kommunisterne så effektivt underminerede tilliden til at fagforeninger ikke bare var styrets håndlangere. De ansatte på Skoda arbejder i dag i selvstyrende teams og de har fortsat nogle af de højeste industrilønninger i Tjekkiet. Oplev bilfabrik, museum og få frokost med god tid til diskussioner. Børn over 10 år er velkommen. Studiegrupper i Tjekkiet opfordres til at bestille skræddersyet tilbud!bestil-ture-gron

Iskoda tur fabrik december 1895 begyndte de to cykelentusiaster, mekanikeren Václav Laurin og bogsælgeren Václav Klement, at lave cykler efter eget design. Cyklerne hed Slavia, som passede til den nationale begejstring i Bøhmen i slutningen af det 19årh. Allerede i 1899 blev det motorcykler, der snart vandt vigtige racerløb. I 1905, efter nogle års eksperimenter, overtog bilproduktionen helt. Skoda blev et aktieselskab i 1907 og produktionen fik endnu større betydning fra 1914, hvor fabrikkerne begyndte at levere til hæren. Mærket Laurent & Klement, kendt for luksusbiler, ophørte i 1925.

klaster bryggeri frokostSkoda dannede fælles firma med togproducenten Skoda Pilsen, som havde kapital og viden om maskinproduktion. I 1930erne fik Skoda et gennembrud med modellen Popular. I Prag ses den fine, lille Skoda Felicia cabriolet fra 60erne stadig køre med turister i gaderne. 1970erne medførte en nedgang som overalt i Tjekkoslovakiet, det vendte først igen med Skoda Favorit i 1987. I 1991 opstod det nye Skoda i VW-koncernen, hvor det hører sammen med VW, Audi og Seat. Som med Skoda i 1925 var det afgørende for firmaet at få en ny, strate- gisk og teknologisk, stærk partner. I dag er slægtskabet med VW tydeligt. Den nye Octavia er bygget på samme platform som en ny Golf, i Octavia er den bare strukket 11cm. Skoda tur fra Prag er for børn over 10 år.

Klaster bryggeri ligger nord for Mlada Boleslav, Skoda. I landsbyen Klaster nad Jizerou troner bryggeriet på en klippe, hvor der oprindelig lå et Cistercienser-kloster fra 1177. Bryggeriet vi besøger i dag er bygninger fra Wallenstein familiens ejerskab, fra 1864. I slutningen 1900-tallet var Klaster takket være det moderne bryggeri blandt de syv største i Bøhmen og Moravien. Allerede i 1577 begyndte en adelsmand først med brygning her.

I dag er bryggeriet Klaster en del Lobkowicz-gruppen. De ejer både Klášter, Lobkowicz, Rychtar og fire andre. De vægter heldigvis at brygge tradtionelle tjekkiske øl med traditionel teknologi og proces. Vi smager ofte en mørk øl, de lyse er deres største salg på flaske og fade. Øl fra Klaster er altid upastauriserede. Skoda fabrik og museum tur fra Prag.

ALLE PRAG TURE > bestil-ture-gron

alternatives.cz s.r.o. er vores engelske side

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2022. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2022

prag byrundtur dansk Prag rejser 2022 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2022 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk