Værtshuse i Prag – II

Denne blog, om øl i Prag, handler om Krakonos øl i Zizkov, Svijany øl på Letna og ikke mindst om det store udvalg af øl på Pivovarsky Klub i Karlín, Prag 8 .

U Radnice er et lokalt værtshus med Sparta fodbold på storskærm og flere øl fra små bryggerier. Pivovarsky Klub har seks forskellige øl fra små bryggerier i hanerne og hundredevis af øl på flaske.

Læs om de fantastiske øl, samt mad, priser og service på værtshuse i Prag.

I første blog om værtshuse i Prag skrev vi om Ferdinand øl nær Vaclavske Namesti, en snedig kælder i Zizkov med øl fra Cerna Hora, samt U Medvidku. Her kan du læse om U Bulovky og bryggeriet Richter. Vi laver gerne en individuel tur, fra 3.april 2009 laver vi igen Bryggerimiddag to gange om ugen. Læs mere om ture i Prag her.

Værtshuset Svijansky Rytir ligger i en gade bag Letenske Namesti, nær Letna parken og Teknisk Museum. Selv om vi færdes meget i nabolaget, har vi først opdaget værtshuset fornylig. Der er velskænkede øl til lokal pris, venlig betjening og godt med stegeolie, både i maden og luften. Røgen kan blive tæt, det er en halvkælder. Billedet en 10graders lys Svijany.

Øllene er en fortjent beløning for en tur til Letnaparken, Svijany Kvasnicové er en fornøjelse. Næsten på niveau med Richters Lezak, som vi synes den minder om, ufiltreret, med citrus først og humle i eftersmagen. Venner berømmer den mørke (tmavé), på Svijanský rytíř (Jirečkova 1014/13, Prag 7), som en af byens bedste.

Pivovarsky Klub har en navnebror, Pivovarsky Dum. Stederne har samme udvalg, men Pivovarsky Dum er ikke-ryger, mens Pivovarsky Klub har ryger-afdeling nedenunder. Pivovarsky Klub har omkring 200 forskellige tjekkiske og enkelte importerede på flaske. Den helt store gevinst er de seks forskellige fadøl, se dagens udvalg på deres hjemmeside. Vi anbefaler at bestille plads: Křižíkova 17, Prag 8 – Karlín. Telefon +420 222 315 777.

Seks forskellige øl fra små bryggerier i Tjekkiet er et uovertruffent udvalg i Prag. Samtidig er tjernerne venlige og fortæller gerne om øllene, de fleste kan engelsk nogenlunde efter vores erfaring.

Menukortet på Pivovarsky Klub byder på supper, typiske øl-retter og et stort udvalg af bøffer. Vi spiste f.eks. sidst en god vildtgulash for 185czk. Øllene koster typisk 35czk, men nogle af dem serveres i 0.3 glas.

Rejsende vil nok nyde at man kan købe øllene med i særlige plastflasker af 0,75, 3 eller 5 liter, udover det store udvalg af flaskeøl. Forleden smagte vores bekendte også en særlig øl fra Nymberk, hvor bryggeriet er ramme for en fantastisk film baseret på Bohumil Hrabal, “Postriziny” fra 1981. Postriziny er fortsat navnet på bryggeriet i Nymburk, filmen handler om bryggeriet, pølser og en gal, råbende bror, Bohumil Hrabals opvækst.

U Radnice er sidste værtshus vi omtaler i denne blog. Vi skrev øverst at U Radnice er et lokalt præget værthus. Det ligger ved en lille plads foran rådhuset i Zizkov, Prag. U Radnice minder om mange lokale værtshuse i Prag med lugt af fritureolie og alt for stor TV-skærm. De er fan af Sparta Prag på U Radnice, det fremgår tydeligt af interiørerne.

Øllene er igen den klare pointe med at tage hertil. Sidst vi besøgte U Radnice havde de 4 øl på fad, Krakonos (fra bryggeri i Trutnov), Rohozec (Turnov) og en særllig juleøl. Restaurace U Radnice ligger på Havlíčkovo nám. 7, Zizkov, Prag 3. Der er ikke langt til Kralovství, vi skrev om sidst.

Vi ønsker Dobrou Chut, velbekomme, og Na Zdraví, skål

Send os en email eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

6 Comments

 1. Pavel Helge

  Abc Prague skrev i går at et tjekkisk analyseinstitut har undersøgt hvor mange tjekker der drikker øl og hvor mange øl tjekkerne drikker. Resultatet er at 90% af alle mænd i Tjekkiet drikker øl hver uge og 50-60% af kvinderne.

  Mændene drikker gennemsnitligt 9 øl på 4 værtshusbesøg, mens kvinder blot drikker 2,5øl på 2 ugentlige besøg. Drik din øl i Tjekkiet på fad! Na Zdraví

  http://www.abcprague.com/2009/02/11/in-czech-republic-man-go-4x-women-2x-a-week-to-have-beer

 2. Einar T.

  Jeg fandt denne ølbloggen på internet:

  http://beersagas.blogspot.com/2009/01/short-beer-guide-to-prague-part-3-pub.html

  Kan dere anbefale nogle af disse pubs?

 3. Pavel Helge

  Hej Einar,

  der er flere fine pubber nævnt i det indlæg. Rieger parken har både fin ølhave og en ny restaurant. Ligesådan er U Sadu og Kralovství (Læs her: http://pavel-helge.dk/vaertshuse-i-prag/) blandt vores favoritter. Primator og Svijany øl, samt Urquell fra tank er toppen. Vi synes ikke om Budweiser, men det er bare personlig smag. Du er velkommen på tur til Richter mikrobryggeri, to gange ugentligt. Læs mere: http://pavel-helge.dk/ture/bryggerimidda/. Mvh, Helge

 4. bent andersen

  U radnice er et dejligt vætshus!Har i prøvet at bo på grand hotel zizkov?Det ligger kun et stenkast derfra ikke super,men okay og billigt!Det fås gennem citybreak-riskov rejser.

 5. Pavel Helge

  Hej Bent, vi arbejder på at tilbyde individuelle ture med en af de mest anerkendte ølspecialister i Prag i 2010. Gå ikke glip af nye tip til usædvanlige værtshuse i Prag i 2010, hvis du kommer igen.
  Grand Hotel Zizkov kender vi ikke. Vi booker til gengæld værelser på både Hotel Viktoria og Hotel Prokopka lige om hjørnet, fra bare 12euro i døgnet.

 6. Pavel Helge

  Vores kollega Laus Sørensen, Prag Eksperten http://www.facebook.com/pages/Prag-Eksperten/174191859274934# var til ølsmagning i kælderen Pivni Samoska under Svet Piva/En Verden af Øl, det tidligere U Radnice. Nu blev vi omsider opmærksomme på navneændringen: http://www.svetpiva.com/cz/pivnicka.php

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.