Teplice – Europas dagligstue

teplice_lazenska_zonaTeplice v Cechach var en dagligstue for hele Europa, da kurophold havde sin storhedstid i det 19.årh. Teplice ligger nordvestligt i Tjekkiet, der bor 51.000 mennesker på 2.378ha.

Her kom blandt andet tsar Peter den Store, kejserne Wilhelm og Franz Josef, Goethe og Beethoven. Teplice er den ældste kurby i Tjekkiet, kilderne blev brugt for 2000 år siden. Se hoteller i Teplice.

Pavel er vokset op i byen. Vi kan booke gode hoteller, vi tilbyder kurophold, familieferier og fantastiske muligheder for grupper. Vi skrev tidligere om Teplice under fløjlsrevolutionen. Læs videre om nutiden og Teplices historie: miner, kurtraditioner og sudetertyskere.

erb_teplicTeplice har symfoniorkester, helårs ishockey, fodboldklub i Gambrinusliga, et stort badeland og en fin, moderne botanisk have. En ni-hullers golfbane og søen Barbora, en oversvømmet mine med krystalklart køligt vand, ligger lige uden for byen.

Bjergene med skimuligheder og fredede miner, der kan besøges, omkranser Teplice. Byen ligger utrolig smukt under Erzgebirge, Krusne Hory på tjekkisk. Malmen der har givet navnet gav næring til miner for metaller, nord for byen. Sydvestligt for Teplice ligger de gigantiske ovenlands kulminer, som gav den største forurening.teplice-pestsoejle-slotsplads

Hoteller i Teplice, Fire forskellige muligheder både for indviduelle rejsende og grupper i Tjekkiet. Vi har lavet en ny side med vores forslag til Teplice hoteller. Bemærk muligheden for kurophold og wellness i Teplice. Kontakt info@pavel-helge.dk eller telefon +420 608 08 1111

Åbningen af kursæsonen i den sidste weekend i maj hvert år er årets festlige højdepunkt i Teplice. Hele byen fyldes af telte og scener, det minder om en festival, der er kort mellem ølboder. Musik i Teplice findes hele året.

lazneteplice-beethoven-07Se Teplice kort på hotelsiden. Hver torsdag spiller Nordtjekkiets symfoni i kulturhuset. I Tjekkiet er Teplice kendt for rockmusik, undergrunds stemning opleves bedst i Raketa klub, tidligere Knak, eller i Teplices højeste bygning, i klubben Bozak.

Midten af Teplice præges af Kurparken, i engelsk landskabsstil. I selve slotskomplekset ud mod parken ligger restaurant U Petra med skønne lokaler. Ud mod parken, nær Beethovenspa, ligger U Kozicky, hvor de har egen legeplads og udsigter mod slottet. Aquacentrum er apropos et hit for børn.

I mellem første og anden verdenskrig forblev Teplice et populært feriemål, der kom 5-6000 kurgæster årligt. Byen var kendt for god service og et rigt kulturliv.

aqaucentrum-tepliceAllerede i det 16.årh. begyndte man at forholde sig videnskabeligt til kurbehandlinger, vandet i Teplice indeholder en lille smule radioaktivitet og mange mineraler – gravide ikke må bade i kurvandet, det er godt for alle andre. I dag er kurhusene i Teplice specialister i hjerte-kar problemer og bevægelsesrelaterede sygdomme.

Da 2.verdenskrig sluttede blev alle Sudetertyskerne smidt ud af Teplice, det skete i hele Tjekkoslovakiet efter Benes-dekretet i 1947. Byen fik nye indbyggere, tjekkiske og slovakiske bosættere. Alle hensyn veg til fordel for minerne under kommunisternes industriplaner. Nordbøhmen er rig på brunkul. Kurbygningerne blev tilpasset minearbejderne og Teplices skønhed falmede.

teplice_smallTeplice fandt sin anden luft efter fløjsrevolutionen, som nogle mener begyndte i Teplice allerede d.11. november 19989 med “økologiske” demonstrationer. Kurforening og hoteller blev privatiseret efter regimeskiftet, i dag tiltrækker kurfaciliteterne i Teplice gæster fra hele verden.

Det er muligt både at komme til egentlige medicinske forløb, men der er også mulighed for enkelte wellness behandlinger, massage eller bade. H.C. Andersen var i Teplice i 1834, han lavede tegningen, link til H.C. Andersen i udlandet.

Send os en email eller brug telefon +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

4 Comments

 1. Allan F. Jørgensen

  Hej.
  Vi er en gruppe af den ældre generation (45-82) som er ved at planlægge en rejse til teplice. ca 40-45 personer.
  Jeg har snakket med hotel panorama og fået tilbud så den sag er ok.
  Nu er det bare sådan at dem der er med på tur, vil danse og hygge sig en aften.
  Panorama kender ikke nogen musiker der kan komme på hotellet og spille. Findes der musikkere i Teplice der spiller for gæster? og hvad koster de?
  Håber nogle kan hjælpe mig.
  med venlig hilsen
  Allan F. Jørgensen
  Danmark

 2. Pavel Helge

  Hej Allan F. Jørgensen,

  tak for din kommentar. Garanteret der findes musikere i Teplice, vi kontakter dig per e-mail. Vil nok også gerne foreslå et andet hotel i Teplice og mulighed for ture med en lokal, dansktalende specialist i øl. Bh Helge (og Pavel)

 3. Allan F. Jørgensen

  Hej Helge(og Pavel)
  Tak for svar, jeres tilbud tager vi imod om hotel og øl(er det ved Teplice).
  Vi skal bruge musik fredag d.3 juni. Turen er fra 1.-5. Juni Og den skal være med ½pension.
  Har kontaktet Jer pr.mail
  MVH
  Allan F. Jørgensen

 4. ulrich nehmzow

  Like:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.