Prag shopping: Shoppingcentre

novy-smichov-prag-5Shopping i Prag er et næsten uudtømmeligt emne. Vi vil i den næste tid både skrive om de største shopping-centre i Prag, de mindste butikker og de mange Pasaz’er. Vi vil nævne tip om udsalg og gode handler.

Kort over shoppingcentre og Prag restauranter nederst. Læs her om Prags marked (det gule marked) >>

I dette indlæg skal det handle om to af de største centre i Prag og et gammeldags varehus. Palladium er Tjekkiets største shopping-center, der er 200 butikker og mange restauranter, Palladium ligger ved Republikpladsen i Prag 1. Novy Smichov Det nye Smichov, som vi tidligere har nævnt, ligger på venstre flodbred i Prag 5.

bricabrac_tynska_pragEn ferie i Prag inkluderer shopping for de fleste, efter vores erfaring. En god, enkel tommelfingerregel er at vestlige mærkevarer ofte koster det samme eller lidt mere end i Danmark. Det ændres under udsalg, når der er rabat sleva/slevy. Hvis der er ophørsudsalg står der likvidace i vinduerne.

De største shoppingstrøg er Na Příkopě, fra Krudttårnet/ Obecni Dum til Vaclavske Namesti og Parižka i Josefov. Hvis du vil undgå de store shoppingcentre, kan vi anbefale Vaclavske Namesti og f.eks. Lucerna Pasaz eller måske den lille Bric a Brac, lige bag Týn-kirken, hvor Tycho Brahe er begravet >>

smichov-village-cinemaNovy Smichov er et  enormt shoppingcenter i Prag 5, Smichov. Læs mere om Smichov her >> Novy Smichov det nye Smichov dækker flere kareer og er faktisk bygget med hensyn til omgivelserne oven i en tidligere sporvognsfabrik (Ringhoffer/Tatra CKD). Selve centret er populært for sine 85000m2, biograf og karusel for børn, samt et kæmpe Tesco supermarked.

Lige om hjørnet ligger Smichovs synagoge og den fine multiplex biograf Village Cinema. Se kortet nederst for ideer til Prag restauranter nærved og den overraskende park Sacre Cour, hvortil der adgang fra 2.etage i shoppingcentret. Adgangen til Smichov er nem med gul metro til Andel eller sporvognene 9, 12, 14 m.fl. Læs om offentlig transport i Prag 2009 >>kotva-varehus-prag

Oplev hele højre flodbred på Lille byrundtur med pavel-helge.dk og bliv rustet til handel med tip om priser, kurser og snedige steder. Byrundtur >>

Palladium er som nævnt det største shoppingcenter i Tjekkiet med 200 butikker. Det åbnede efter en omstændelig ombygning, hvor de heldigvis måtte tage hensyn til den gamle kasernefacade og kirken på grunden.

palladium-shopping-praguePalladium shoppingcenter ligger i nem gåafstand til det meste i centrum, ved Namesti Republiky Republikpladsen. Find både Starbucks, asiatisk, fisk fra Danmark og megen anden mad i centret. Om libanesisk mad og pashmina sjaler i Palladium, skrevet af Nicolai, en dansk blogger i Prag >>

Det er nemt at kombinere Palladium med det anderledes Kotva varehus lige overfor. Kommunist stil fra 1975. Kotva varehuset har oftere tjekkiske varer og en stil som tidligere årtier. I hjørnet af Kotva varehuset er der adgang til tagterrassen, hvor drinks og mad serveres med en forrygende udsigt over Stare Mesto. Der er i øvrigt Albert supermarked i Palladium og i Kotvas kælder. Byrundtur om kommunisme >>

Send os en email eller brug telefon +420 608 08 1111. pavel-helge.dk


Vis Prag shopping 1 på et større kort

2 Comments

 1. Thomas

  Skal til Prag om ca. 3 uger.
  Jeg har på div. hjemmesider søgt efter toner til Sammsung ML-1640 laserprinter.
  Kan du give et praj??

  I øvrigt er din hjemmeside god og informativ. Jeg har siden murens fald været i staden mindst 2 gange årligt, men kan altid finde nyt om byen her på siden.

 2. Pavel Helge

  Hej, tak for din kommentar om hjemmesiden. Det nok bedste råd, jeg kan komme med er denne: http://www.alza.cz/EN/ De har stor forretning/afhentning i Holesovice, på bagsiden (nordlige) side af markedet. M.v.h. Helge (og Pavel)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.