Prag valuta

prag_valutaValuta i Prag – og hele Tjekkiet – hedder Koruna Krone. Vil du tjekke den aktuelle kurs på Koruna, valutaen i Prag, har vi link til nationalbanken i højre hjørne på forsiden. Den tjekkiske Koruna er ikke knyttet til euro-kursen, som den danske krone, så der er udsving i kursen både i forhold til euro og krone.

Tjekkiske Koruna (czk) deles i haler, 1 Koruna lig 100 haler. Sedlerne findes fra 50czk (OBS ugyldige pr.1/4) til 5000czk. Mønterne findes fra 50haler til 50czk. I dette indlæg beskriver vi hvorfor du ikke skal bruge euro, hvordan kreditkort fungerer og hvordan du undgår at blive snydt ved veksling i Prag.

prag-borg_flagEuro eller ej er til vores forundring et hyppigt spørgsmål. En del af vores kunder har faktisk den misopfattelse med hjemmefra banken i Danmark, at de kan bruge euro som valuta i Prag . Det er ikke en god ide. Faktisk vil du i langt de fleste tilfælde, hvis der accepteres euro, betale en klækkelig overpris. Tjekkiet har som Danmark tøvet med euro-adaption. Senest har politikere og Nationalbanken i Tjekkiet skudt på 2015 som den tidligste realistiske dato at indføre euro her. Se nyhedsoverskrifter om euro her >>

bankomat_pragTjekkiet har i langt højere grad end Danmark stadig en kontant økonomi, færre bruger kort. Du kan sagtens regne med at bruge dit kreditkort til at hæve i bankautomater og som betaling på dyrere restauranter og i større butikker. Hvis du skal i kiosken eller på det lokale værtshus er kontanter uomgængelige. Om shopping i Prag >>

Bankautomater fungerer nøjagtigt som i Danmark, vær dog opmærksom på at de fleste af os danskere betaler et ret stort gebyr hver gang vi bruger en udenlandsk automat. Vi bruger derfor selv at hæve maksimalt beløb en gang frem for at dele det over flere små beløb. Hvis du mister dit kort i Tjekkiet, kan du bruge disse numre: Visa Czech Republic (+420) 800 142 121 og MasterCard Czech Republic (+420) 800 142 494. Begge er gratisnumre. Prag information her >>

ture2010cVeksling af valuta i Prag er sin sag. Hoteller, vekselboder og banker byder sig alle til. Ind i mellem møder gæster også opportunister som vil veksle på gaden. Det fraråder vi på det stærkeste. De finder altid en måde at snyde dig på. Hotelreceptioner veksler gerne, det er ofte en mulighed for ekstra løn for receptionisten. Det er generelt dyrt, det ses på kurserne at det ikke er deres hovederhverv og ofte beregner hotelreceptioner 5-10% gebyr. Bankerne er reelle og beregner som i Danmark normalt 2% fast gebyr.

Behøver du hjælp i Prag inviterer vi til den daglige træffetid kl.17.17.30, her hjælper vi gerne efter bedste evne. Vi veksler selv på hjørnet af Kaprova og Maiselova, se stedet på Bytur tre gange ugentligt >> Vekselboderne har ofte uklar information om gebyrer/kurs, så spørg dig for, før de får pengene.

Her er link til billeder af Koruna, valuta i Tjekkiet >>

Aktuelle kurser hos Nationalbanken i Danmark >>

Send os en email her eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

2 Comments

  1. Jimmy Sigenstrøm

    Hvis man vil undgå at selv skulle omregne de danske feriepenge til Koruna, kan man bruge en valutaomregner.
    Et godt forslag til det gøre det må da http://www.valutakurserne.dk.
    Hvor du også kan følge kurserne op til ferien, men også når du kommer hjem og har Koruna i overskud.

  2. Pavel Helge

    Hej Jimmy, tak for tippet. Den tjekkiske Koruna er netop blevet lidt svagere mod danske og euro, det er godt at tjekke med dit redskab. Du er velkommen hernede, Helge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.