Sommer og trafik i Prag

prag_malostranske-namestiI Prag er sommermånederne ofte fredeligere for biltrafik, til gengæld bliver mange drillet af omlægninger i den offentlige transport. Sommeren giver anledning til at reparere sporvogns-skinner og det resulterer ikke sjældent i overraskelser med ændrede ruter. Det gælder flere linier vores gæster bruger meget, således er både linie 12 og 17 langs med floden ramt for tiden. Apropos er afgangspladsen for færgen/rutebåden ved Podoli ændret lidt.

Dette indlæg handler kort om de aktuelle ændringer i Prags offentlige transport – og tip til at orientere sig i skiltning og muligheder, når der er ændrede ruter. Blanka tunnelbyggeriet, som vi tidligere skrev om, leder fortsat til trafikale problemer nordvest for Prags borg.

t15_skoda_karlinDe aktuelle arbejder på sporvognsskinner påvirker især trafikken tre centrale steder. Omkring shoppingcentret ved Andel, Prag 5 Smichov >, lægges der nye skinner og mange linier er her omlagte. Vores gæster er særligt påvirkede af den omlagte linie 12 som ellers kører langs med floden via Mala Strana Lillesiden (se øverste billede) og helt til Holesovice, Prag 7. Arbejdet skal være færdigt 1.juli.

prag_rutebaad_blanicePå højre flodbred arbejdes der på spor i mellem Palackeho Namesti og Narodni Divadlo Nationalteatret. Det betyder at linie 17 svinger væk fra floden og kører via Karlovo Namesti og Narodni Trida. Det betyder ikke alverden, men påregn lidt ekstra rejsetid mellem Podoli, Botel Racek og Karlsbroen. Gæster omkring Podoli skal også bemærke at den lille færge, Blanice som kan bruges på normale transortbilletter, har flyttet afgangssted fra badeanstalten Zluta Lazne. Nu sejler færgen til og fra øen bag Botel Racek >

De største ændringer som nu er i gang på 2.år skyldes det enorme tunnelbyggeri, Blanka > som skal forbinde Troja og mapka-HradZoo-området med området vestligt for Prag borg og de ældre tunneller mod Smichov. De fleste sporvognslinier kører nogenlunde normale ruter forbi nu, selv langs med Sparta Prags stadion er der igen sporvogn. Men omkring Hradcanska metrostation står det hele endnu på den anden ende. Se illustrationen til højre og læs mere i tidligere indlæg eller om biltrafik i Prag > Hold dig orienteret, nyheder om transport i Prag >

Hvis en linie er omlagt vil man se gule skilte både på timeplanen ved stop og i vinduerne på sporvognene. Oftest er det mindre onlægninger, så man nogenlunde følger den normale rute. Er der slet ingen sporvogn køres der med X-busser twitter_baggrund3som vil have samme nummer som den linie sporvogn de skal erstatte. Det er under alle omstændigheder noget nemmere, hvis man ved hvad stoppestedet man vil til hedder. Sporvognene er som regel markeret som røde linier på bykort. Skal du til Prag som turist for første gang? Læs da også vores indlæg om turistfælder i Prag >

Vil du have hjælp med et bykort, snakke over en kaffe eller tilmelde dig ture? Hver dag kl.17-17.30 holder vi træffetid ved Cafe Tramvaj, to historiske sporvogne lavet til cafe. De står midt på Vaclavske Namesti / Wenzelspladsen. Vitame vas, velkommen

Send email her eller ring +420 608 08 1111 pavel-helge.dk

One Comment

  1. Pavel Helge

    Pr.1.juli er der nye ændringer. Linie 12 og 22 kører igennem Mala Strana, linie 17 kører igen langs floden hele vejen igennem Stare Mesto. Vores gæster på Botel Racek vil være påvirkede af at linie 3 ikke kører til Vaclavske Namesti, i stedet når den Prags borg. Linie 14 kører atter fra Dlouha Trida, ved Botel Albatros, men den fortsætter over Vaclavske Namesti til Narodni Trida og Ujezd i Mala Strana.
    Opdateret information (på tjekkisk): http://www.dpp.cz/vsechna-omezeni-dopravy/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.