Prague Pride 2011

Prague Pride 2011 er den første queer festival og parade i Prag d.10.-14.august. Det er en åben festival for tolerance under mottoet “Vær dig selv”. Vi havde først blot nævnt festivalen i tilføjelse til vores kulturkalender for august – og så planlægger vi selv at tage til paraden d.13 gennem Prags kringlede gader til Strelecky Ostrov / Skarpskytternes Ø.

Prague Pride er imidlertid blevet genstand for voldsomme udfald fra en konservativ familieorganistation og Hajek, en rådgiver til præsident Vaclav Klaus. Hajek sagde at det er en march for afvigere. Samtidig husker vi nynazisters angreb på en lignende march i Brno. Begivenheden for tolerance fortjener med andre ord al mulig støtte!

Vaclav Klaus selv har støttet sin rådgivers udtalelser, Kontroverserne er efterfølgende vokset endnu mere, fordi 13 ambassader i Prag har offentliggjort støtte til Prague Pride, her i blandt Danmarks. Det har igen udløst Vaclav Klaus vrede og udenrigsminister Schwarzen- bergs fordømmelse af utidig indblanding. Nu viser det sig at de tjekkiske ambassader i Budapest og Tallinn tidligere i år støttede Pride marcher der.De stokkonservative er også fortørnede over at festivalen holdes under Prag borgmester Bohuslav Svobodas auspicier. Tryk links til Prag nyheder (ENG) fra de sidste dage.

Prague Pride 2011 begynder allerede imorgen d.10.august. Programmet er temmelig alsidigt med alt muligt fra Yoga, over konferencedage med seriøse teamer til koncerter. Vi har selv bidt mærke i den meget enkle, meget humoristiske “glamrock-musical” Hedwig and the Angry Inch som oven i købet spilles hos vores partnere på Iron Curtain (Propaganda), Michalska 12, Prag 1 – det er både 11. og 12. kl.19.30 til 250czk/entre i døren. Samme dage spiller forestillingen “Me Against the Carol”. Dickens A Christmas Carol er afsæt for personlige beretninger om homo-liv i Prag. Det foregår på Belushi, Mosaic House, Odboru 4, Prag 2 kl.20 til 200czk/entre i døren.

Den store march finder sted lørdag d.13.august fra kl.13. Arrangementet begynder på Namesti Republiky kl.12, afgang kl.13 via Na Prikope, Mustek, Jungmannova Namesti og Narodni til Strelecky Ostrov / Skarpskytternes Ø mellem Nationalteatret og Mala Strana. Her er der koncerter og fest hele eftermiddagen. Arrangørerne regner nu med op mod 7000 deltagere. Den nynazistiske organisation DSSS opfordrer til møde på Jungmannova, som marchen skal passere. De vil nok invitere til ballade, men det forventes at politiet stiller sig imellem. Jimmy Sommerville er et af hovednavnene, se hans video besked nedenunder. Den officielle hovedfest foregår fra kl.22 på klubben Retro, Francouzska 4, Prag 2. Forsalg 300czk, entre i døren 400czk. God march og fest!

Send os e-mail her eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

2 Comments

  1. Laus

    Tak for en fremragende artikel.
    Vi ses på lørdag :-)

  2. Pavel Helge

    Artiklen er opdateret i dag, 10/8 kl.11.20, med rute til march og flere link til nyhedsartikler

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.