Prag offentlig transport (1)

Den offentlige transport i Prag fungerer godt for de fleste. Vi laver et indlæg nu, da alle sporvognslinier som krydser Vaclavske Namesti / Wenzelspladsen er afbrudt indtil 28.juni. Kort nederst! Prisen på Prags offentlige transport er uforandret i 2014, billigste enkeltbillet til 24czk/30.minutter i et integreret system af metro, sporvogne og busser.

Prag metro kortMetro A (grøn) og B (gul) stopper ved Mustek på Wenzelspladsen (udgang mod Jindrisska/Vodickova) til turafgang og café Tramvaj. Metro A (grøn) og C (rød) stopper ved Muzeum i toppen af pladsen. Ingen sporvogns-linier kører over Wenzelpladsen, da de laver stoppesteder om, det er som skrevet gældende til 28.juni. Indtil da påvirker det flere sporvognslinier, som vores kunder bruger meget. Et kort resumé af ændringerne følger herunder og et kort med ændrede stoppesteder for sporvogne i Prag nederst. Priserne først. Bemærk desuden at vi altid kan give den bedste, nøjagtige orientering i Prag på byrundtur med dansktalende, lokal guide.

prag faerge transport

Vi får ofte spørgsmål om flerdags-kort og muligheder for rabat. Vi mener at det nemt er tidsspilde for turister i Prag at spekulere i rabat. De almindelige priser er lave og rabatkort tager tid at arrangere. De billigste slags kort / billetter er tiltænkt Prags indbyggere. Derfor kræver det et kort for fastboende (OpenCard) for gratis transport under 15år og over 65år. Det er muligt at få udstedt et PID kort på store salgssteder, hvis du har pasbillede og 30czk med. PID-kort (Prague Integrated Transport) giver ret til at køre på billetter til halv pris, hvis du er over 65år og gratis transport, hvis du er over 70år. Når vi har gæster med langt ophold, anbefaler vi at lave et månedskort anonymt (uden legitimation). Det koster 670czk og det skal udstedes i billetkontoret ved Jungmannova Namesti. 2014 priser (siden 2011):

 • 24czk for 30.minutter med skift
 • 32czk for 90.minutter med skift
 • 24-timers kort koster 110czk
 • 72-timers kort koster 310czk

prag metro strizkov5- og 7-dages kort findes ikke mere. Børn under 15 år kører til halv pris, se billetautomater. Husk at købe billet i forvejen til sporvogne. Det er nemt i kiosker (trafika/tabak) og ved metrostationer, men det er lidt sværere at finde et åbent sted om aftenen. Det er derfor en god ide at have en enkeltbillet i lommen. Billetterne er nemlig først gyldige, når du stempler i en af de gule automater indenfor døren i sporvogn, ved rulletrappen i metro. Kontrolafgiften ved manglende billet er nu 950czk, eller 700czk ved kontant betaling. Det er muligt at købe SMS-billet, men desværre endnu kun med tjekkisk sim-kort.

skoda prag sporvognAngående omlægninger af sporvogne til og med 28.juni og manglende linier til Wenzelpladsen / Vaclavske Namesti har vi følgende detaljer. Kommer du fra Zizkov (mod øst) ville det normalt være med linie 9. Den er her erstattet af linie 39 der kører til midlertidigt stop Dlážděná, mellem hovedbanegården og Masaryk banegården, nærmeste stop til Wenzelpladsen. Kommer du fra syd (Nove Mesto / Nusle / Prag 4) kører linierne 3, 9, 24 til Lazarska som det nærmeste før pladsen. Oftest vil det være nemmere at skifte til metro før. Bemærk at linie 24 kører vejen omkring Gamle by langs Moldau.

Overså vi noget vigtigt? Du er altid velkommen med spørgsmål, kommentarer samt ris og ros både på telefon, mail, i kommentarfeltet herunder og på Facebook. Vi svarer altid på dansk. God rejse til Prag.

Send os en email eller ring +420 608 08 1111. pavel-helge.dk

6 Comments

 1. ejner jørgensen

  Vi kommer 4 november er har kun 3 dage skal bo på hotel Adria er i aktive i november vi vil købe et 3 dages billet i lufthavnen gælder den også fra lufthavn til city ?

 2. Pavel Helge

  Hej Ejner Jørgensen

  Tak for kommentar. Vi laver udflugter med privat guide året rundt, læs mere her: http://pavel-helge.dk/prag-udflugter-dansk-guide/
  3-dages kort gælder også fra lufthavnen, på nær lufthavns-ekspress AE. M.v.h. Helge

 3. Mikael

  Vi er her nu 4 personer. Er der en tur der kan anbefales? Vi har overvejet bådtur. I må gerne svare på min mail

 4. Pavel Helge

  Hej Mikael

  Tak for kommentar. Vi synes egentlig alle ture kan anbefales, afhængigt af jeres interesser. Bådtur er jo en slags afslappet byrundtur med udsigt til mange seværdigheder. Vinsmagning efter bådtur er en helt unik oplevelse. I morgen formiddag guider jeg også selv på vores byrundtur, hvor vi kan give jer megen information. Jeg sender en e-mail, som du eferlyser. M.v.h. Helge

 5. Jørgen Bøttner

  Hvor køber man et kort til sporvogne til pensionister over 70 år ( der er gratis transport ? )
  Ophold på Botel Albatros
  Venlig hilsen Jørgen Bøttner

 6. Pavel Helge

  Hej Du behøver ikke kort, men dit pas, altså officiel billedlegitimation med alder. Priserne er uændrede fra dette indlæg http://pavel-helge.dk/offentlig-transport-i-prag/ Tjek i øvrigt transportmyndighedens egen side, DPP http://www.dpp.cz/en/fares-in-prague/ Du er velkommen på alle ture for en masse lokal information på dansk. God rejse til Albatros, mvh Helge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.