Prag borg (torsdag kl.13)

prag borg byvandringPrag borg byvandring er både være for førstegangs besøgende – og dig som vil vide mere. Altid med lokal guide på dansk. Vores anden byvandring blev ændret sidste år. Vi vil gerne vise Prags borg og slutte ved en smuk barok have i Lillesiden. Først sporvogn. Vi skal gå på brosten og mest ned af bakke. Opdag mange detaljer på Prags borg og få det hele sat i perspektiv med nutiden. Undgå de fleste køer.

 • Torsdag 13.00-17.00
 • 150dkk/500czk per pers 

bestil-ture-gron

 

 

prag borg byvandringPrags borg. Torsdag kl.13-17. 150dkk/person. Vi kommer med sporvogn nær borgen. Guiden planlægger præcise rute efter kø risiko. Vi skal snakke borgkvarter og Lillesiden, se borggårde og vinmarker samt kigge i katedralen. Til fods, ikke lange afstande. Prag borg byvandring torsdag, med sporvogn og mest til fods på brostenene, har borgkvarter og Lillesiden som mål

Vi vil gerne lede dig uden om køer til Prags borg, så ruten kan skifte fra at gå forbi royale haver først til Tycho Brahes hus i kanten af den nye verden. Uanset adgangsvejen og præcist sporvognsstop kommer vi hurtigt til selve borgen, eller slottet som det retteligt er i dag uden voldgrav og befæstninger hele vejen rundt.

Vær opmærksom på at vi skal gennem sikkerhedssluse med detektor. Sporvognsbillet og forplejning er for regning.

mucha_vindue_skt-vitus_pragDen største middelalderlige borg i verden strækker sig over et par kvadratkilometer. Vi vil gerne vise alle tre gårde, de royale palæer, præsidents kontorer i dag, adelige palæer og masser af detaljer samt baggrund. Vi kigger oftest ind i første del af Sankt Vitus katedralen, men det kan ske enkelte gange, at vi opgiver på grund af kø. Normalt er det ikke et problem, vi færdes netop for mere plads om eftermiddagen.

Præsident Zeman og nutiden i Tjekkiet skal have sin plads, såvel om Karl d.Iv, en af europas vigtigste regenter overhovedet. Prags borg er bygget kontinuerligt siden 800-tallet, så bygninger og lag reflekterer i den grad hele Bøhmen, Tjekkiet og Centraleuropas historie. Undervejs kommer vi ikke uden om mindre seriøse diskussioner, hvad enten det drejer sig om danskeres århundrede år gamle ry for tørst eller de røde underbukser, vi har gjort til symbol for turen her på grund af de seneste år. Vi er små hold, derfor kan vi komme rundt i hjørnerne og finde detaljerne. Det kan være svært af blive bestil-ture-gronfærdig. Hver en stilart du kender fra romansk op mod det moderne findes på Prags borg. Tycho Brahe og alkymister, tjekkiske konger, tysksprogede kejsere, habsburgerne, Dalibor og Nepomuk, nazister og længere kommunister, Vaclav Havel, helten med for korte bukser – vi når at tale om det meste og de fleste, som har regeret eller arbejdet her.

prag boing byvandringEn pause undevejs kan være flere steder i eller nær borggårdene. Vejrlig er medbestemmende. Der vil altid være en pause til at få drikkevarer og bruge toilet, undevejs eller mod slutningen. Vi forlader borgen på den stejle klippe-kam med retning østligt, ned til Lillesiden og Moldau. Hvis vejr og folkemængder passer som de flestedage, går vi gerne gennem vinmarker med en fantastisk udsigt over byen. Vinmarkerne her blev plantet for mere end tusind år siden. Snyd ikke dig selv for bøhmiske og moraviske vine.

Vi holder meget af at slutte i det nuværende Senats have. Senatet er overkammer, parlamentet underkammer. Wallenstein palæ, som bygninger hedder, er et enormt barok kompleks. Haver med voliere, løstgående påfugle og skulpturer. Her finder vi som regel skygge, overraskende udsigter til Prags borg og en sidste chance for at få korthjælp og lignende fra guiden. Sporvogne og Metro A kører lige foran. Det kan ske at haverne er lukkede ved officielle arrangementer, så finder vi et andet, passende sted.

Prag borg byvandring

Fire timer med lokal guide på dansk. I et lille hold, til fods efter en sporvognstur. Prag borg. Slutpunkt i Lillesiden kvarteret. Du kan som nævnt nemt bruge offentlig transport videre. Stop Malostranska. Karlsbroen er 10.minutter væk til fods. Gamle bys plads og det astronomiske ur 15.min., over floden. 

bestil-ture-gron

Lillesiden og borgkvarter på Prag udflugter

vrtbovska barok havePrivate udflugter til andre dele af venstre flodbred. Vil du med på en tur på sporet af skjulte kroge så som mindesmærker for ofre for kommunisme, et tårn hvor hemmelige agenter overvågede, en Trabant på ben i en barok have, huset hvor ordet Robot blev opfundet og de bedste caféer, vine eller skummende fadøl? Bestil en privat udflugt. Måske du mere forestiller dig en vandring gennem adelige barok haver med den ene fantastiske udsigt efter den anden, over Lillesiden og en café have med direkte udsigt til Prag borg fra syd? Egen guide på dansk, dit tempo og dine ønsker. Vil du besøge et kloster eller to, et bryggeri eller to, den lidt glemte Nye Verden, det gamle fattigkvarter? Bestil en privat Prag guide på dansk. Skræddersyede udflugter.

Vores bådtur i Prag > er en magelig forlængelse af en byrundtur, hvor du på floden kan nyde udsigten til mange af Prags vigtigste seværdigheder og få god tid med din lokal, dansktalende guide til spørgsmål. Bådtur i Prag med guide hver onsdag og lørdag.

ALLE PRAG TURE >

alternatives.cz s.r.o. Vores side på engelsk

Prag borg hver torsdag 2020

 

5 Comments

 1. inger

  Hejsa. Jeg vil gerne deltage i en stor rundtur den 26.8 – jeg er kun i Prag i to dage. Hvordan køber jeg billet til sporvogn. vh Inger Olsen

 2. Pavel Helge

  Hej Inger, du er meget velkommen til den store bytur d.26.august. Vi begynder kl.9.30. Du kan købe transportbilletter på metrostationer og i kiosker (Trafika). Læs mere her: http://pavel-helge.dk/prag-offentlig-transport-2010/ Kom gerne til den daglige træffetid, hvis vi ellers kan hjælpe: http://pavel-helge.dk/prag-traeffetid-og-turafgang/ M.v.h. Helge (og Pavel)

 3. arg

  hvor lægger toiletet? i prag turene

 4. Pavel Helge

  Hej arg, toiletterne ligger alle steder undervejs, hvor vi har brug for dem. Undervejs på turen holder vi to pauser på café, hvor det er muligt at bruge gratis toilet. Ellers er offentlige toiletter i Prag med betaling, 5 eller 10czk. M.v.h. Helge (og Pavel)

 5. Tog til Prag - Find billige billetter her | Interrailguide.dk

  […] En rundtur på borgen tager ca. 1,5 time og koster 150 kr. Du kan se mere om selve rundturen her. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.