Наши партнеры

Prag borg (torsdag kl.13)

prag borg byvandringPrag borg byvandring er både være for førstegangs besøgende – og dig som vil vide mere. Altid med lokal guide på dansk. Vores anden byvandring blev ændret sidste år. Vi vil gerne vise Prags borg og slutte ved en smuk barok have i Lillesiden. Først sporvogn. Vi skal gå på brosten og mest ned af bakke. Opdag mange detaljer på Prags borg og få det hele sat i perspektiv med nutiden. Undgå de fleste køer.

  • Torsdag 13.00-17.00
  • 150dkk/500czk per pers 

bestil-ture-gron

 

 

prag borg byvandringPrags borg. Torsdag kl.13-17. 150dkk/person. Vi kommer med sporvogn nær borgen. Guiden planlægger præcise rute efter kø risiko. Vi skal snakke borgkvarter og Lillesiden, se borggårde og vinmarker samt kigge i katedralen. Til fods, ikke lange afstande. Prag borg byvandring torsdag, med sporvogn og mest til fods på brostenene, har borgkvarter og Lillesiden som mål

Vi vil gerne lede dig uden om køer til Prags borg, så ruten kan skifte fra at gå forbi royale haver først til Tycho Brahes hus i kanten af den nye verden. Uanset adgangsvejen og præcist sporvognsstop kommer vi hurtigt til selve borgen, eller slottet som det retteligt er i dag uden voldgrav og befæstninger hele vejen rundt.

Vær opmærksom på at vi skal gennem sikkerhedssluse med detektor. Sporvognsbillet og forplejning er for regning.

mucha_vindue_skt-vitus_pragDen største middelalderlige borg i verden strækker sig over et par kvadratkilometer. Vi vil gerne vise alle tre gårde, de royale palæer, præsidents kontorer i dag, adelige palæer og masser af detaljer samt baggrund. Vi kigger oftest ind i første del af Sankt Vitus katedralen, men det kan ske enkelte gange, at vi opgiver på grund af kø. Normalt er det ikke et problem, vi færdes netop for mere plads om eftermiddagen.

Præsident Zeman og nutiden i Tjekkiet skal have sin plads, såvel om Karl d.Iv, en af europas vigtigste regenter overhovedet. Prags borg er bygget kontinuerligt siden 800-tallet, så bygninger og lag reflekterer i den grad hele Bøhmen, Tjekkiet og Centraleuropas historie. Undervejs kommer vi ikke uden om mindre seriøse diskussioner, hvad enten det drejer sig om danskeres århundrede år gamle ry for tørst eller de røde underbukser, vi har gjort til symbol for turen her på grund af de seneste år. Vi er små hold, derfor kan vi komme rundt i hjørnerne og finde detaljerne. Det kan være svært af blive bestil-ture-gronfærdig. Hver en stilart du kender fra romansk op mod det moderne findes på Prags borg. Tycho Brahe og alkymister, tjekkiske konger, tysksprogede kejsere, habsburgerne, Dalibor og Nepomuk, nazister og længere kommunister, Vaclav Havel, helten med for korte bukser – vi når at tale om det meste og de fleste, som har regeret eller arbejdet her.

prag boing byvandringEn pause undevejs kan være flere steder i eller nær borggårdene. Vejrlig er medbestemmende. Der vil altid være en pause til at få drikkevarer og bruge toilet, undevejs eller mod slutningen. Vi forlader borgen på den stejle klippe-kam med retning østligt, ned til Lillesiden og Moldau. Hvis vejr og folkemængder passer som de flestedage, går vi gerne gennem vinmarker med en fantastisk udsigt over byen. Vinmarkerne her blev plantet for mere end tusind år siden. Snyd ikke dig selv for bøhmiske og moraviske vine.

Vi holder meget af at slutte i det nuværende Senats have. Senatet er overkammer, parlamentet underkammer. Wallenstein palæ, som bygninger hedder, er et enormt barok kompleks. Haver med voliere, løstgående påfugle og skulpturer. Her finder vi som regel skygge, overraskende udsigter til Prags borg og en sidste chance for at få korthjælp og lignende fra guiden. Sporvogne og Metro A kører lige foran. Det kan ske at haverne er lukkede ved officielle arrangementer, så finder vi et andet, passende sted.

Prag borg byvandring

Fire timer med lokal guide på dansk. I et lille hold, til fods efter en sporvognstur. Prag borg. Slutpunkt i Lillesiden kvarteret. Du kan som nævnt nemt bruge offentlig transport videre. Stop Malostranska. Karlsbroen er 10.minutter væk til fods. Gamle bys plads og det astronomiske ur 15.min., over floden. 

bestil-ture-gron

Lillesiden og borgkvarter på Prag udflugter

vrtbovska barok havePrivate udflugter til andre dele af venstre flodbred. Vil du med på en tur på sporet af skjulte kroge så som mindesmærker for ofre for kommunisme, et tårn hvor hemmelige agenter overvågede, en Trabant på ben i en barok have, huset hvor ordet Robot blev opfundet og de bedste caféer, vine eller skummende fadøl? Bestil en privat udflugt. Måske du mere forestiller dig en vandring gennem adelige barok haver med den ene fantastiske udsigt efter den anden, over Lillesiden og en café have med direkte udsigt til Prag borg fra syd? Egen guide på dansk, dit tempo og dine ønsker. Vil du besøge et kloster eller to, et bryggeri eller to, den lidt glemte Nye Verden, det gamle fattigkvarter? Bestil en privat Prag guide på dansk. Skræddersyede udflugter.

Vores bådtur i Prag > er en magelig forlængelse af en byrundtur, hvor du på floden kan nyde udsigten til mange af Prags vigtigste seværdigheder og få god tid med din lokal, dansktalende guide til spørgsmål. Bådtur i Prag med guide hver onsdag og lørdag.

ALLE PRAG TURE >

alternatives.cz s.r.o. Vores side på engelsk

Prag borg hver torsdag 2020

 

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byvandring på dansk. Prag guide alle dage. Dit kvarter. Bedste lokale tip!
LÆS MERE >

Prag transfer

prag transfer 2021 Prag transfer 2023. Rolige chauffører, tryghed. Fra blot 43dkk/pers SE BETINGELSER>

Prag bykort

Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT der hjælper dig igang med mad og drikke! Undervejs på udflugter i Tjekkiet tegner vi nyt på dit kort, hav tip i hånden.

Prag rejser 2023

prag byrundtur dansk Prag rejser 2023 - officielle regler Betingelser for Prag udflugter med de lokale 2023 Hvad er mødested? Hvordan aflyses udflugter? Hvem er vi i firmaet? Vores Garantier og betingelser her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk