Prag borg (torsdag kl.13)

prags_borg_udflugter_5Prag byrundtur tordag kan både være for jer der kommer første gang – og jer som vil vide mere. Altid med lokal guide på dansk. Vores anden Prag byvandring er ændret i
2019. Vi vil gerne vise jer Prags borg, kvarteret Hradcany og slutte ved en smuk barok have i Lillesiden. Først sporvogn uden om køer ved borgen. Vi skal gå på brosten og mest ned af bakke. Opdag mange detaljer på Prags borg, de fleste gæster overser, og få det hele sat i perspektiv med nutiden.

  • Torsdag 13.00-17.00
  • 150dkk/500czk per pers (sporvognsbillet ekstra)

bestil-ture-gron

 

 

Prags borg. Torsdag kl.13-17. 150dkk/person. Vi kommer med sporvogn nær borgen. Guiden planlægger præcise rute efter kø risiko. Vi skal snakke borgkvarter og Lillesiden, se borggårde og vinmarker samt kigge i katedralen. Til fods, ikke lange afstande.

BESKRIVELSEN HERUNDER ÆNDRES FEBRUAR 2019. BEKLAGER

TUR HERUNDER FRA 2018. OBS

Prag byrundtur torsdag til fods på brostenene har borgkvarter og Lillesiden som mål. Vi vil gerne lede dig uden om køer til Prags borg, som vi i stedet får blændende udsigter til. Guiden fører gennem snedige stræder i det middelalderlige fattigkvarter Den Nye Verden, omkring både Loreta og Strahov klostrene, gennem nogle af Lillesidens smukkeste og mindre befærdede stræder, til barok haven Vrtbovska. Entré dér er inklusive. Turen slutter foran bagefter, hvor du kan fortsætte med tip fra guiden, finde en lokal frokost eller tage sporvogn direkte retur til Wenzelpladsen. Vi holder undervejs en mindre pause, forfriskninger for egen regning.

tycho_brahe prag hus

Efter en tur med sporvogn, husk billetter er for egen regning, passerer vi den nuværende præsidents residens og som et af de første huse i Nye Verden, Tycho Brahes Prag bolig. De snedige, ofte oversete, stræder med skjulte detaljer fører os forbi det rige Loreta kloster og det imposante Cernín palæ der huser udenrigsministeriet. Vi skal både snakke om skægget dame i klostret, barok skulpturer og fliserne foran ministeriet, hvor udenrigsminister Jan Masaryk blev fundet død i 1948. Herfra vil vi på bakkekammen gå til Strahov klostret, hvor barok står på tidligt romansk byggeri. Udsigterne over hele Prag, borgen på sin klippe, er forrygende her. Lillesiden med Karlsbroen forrest i perspektivet.
bestil-ture-gron

slotskvarter lillesiden tur Derfra går vi ned af bakke den sidste del, vi sigter gennem æblehaver og smukke barok gyder. Vi runder bagsiden af den tyske ambassade, hvor en Trabant på ben står til minde om østtyske flygtninge i 1989. Mange Prag gæster møder kunster David Cernys værker andetsteds. Se hans omvendte rytterskulptur på byrundtur eller babyer på TV-tårnet på Ølrundtur.

Et sidste kort stykke leder os til den utroligt smukke barok have Vrtbovska. Den øverste terrasse i de forskudte niveauer giver endnu en blændende udsigt over Prag og borgen. Guiden fortæller færdig om barok, det lille Prag Jesusbarn nærved og alle de andre detajer i kvarteret heromkring. Endelig kan du få alskens tip til at fortsætte på egen hånd. Der er gode lokale frokoster, caféer, parker, nogle af byens bedste is og meget mere at hjælpe dig til at finde.

vrtbovska barok haveVær opmærksom på at vi har på prag byrundtur torsdag bevidst undgår Prags borg, slottet. Det finder du nemmest selv og kødannelse på grund af sikkerhedskontrol er ofte et problem. Vi laver meget gerne private udflugter med Prag slottet, der var en borg, så kan vi bedre ramme skæve tidspunkter, gerne aften. Send os altid en mail i fald. Denne torsdags tur er bevidst lagt for at gå uden om de slagne veje, vi vil gerne vise hvor skøn og samtidig fredelig Prag også er. Vi kan udnytte at vi er et lille hold, så forudsætter vi blot at du har fodtøj til brosten og ben til lidt højdeforskelle og enkelte trapper. Børn er meget velkommen, bemærk blot at turen mest er til fods, mens vi snakker. Guiden svarer gerne på alle slags spørgsmål. Barok stræder, klostre og haver håber vi, vil sætte os alle ned i tempo og give dig en fornemmelse af de forgangne århundreder, som både bygninger og brosten emmer af.

Prag byrundtur torsdag

Vores bådtur i Prag > er en magelig forlængelse af en byrundtur, hvor du på floden kan nyde udsigten til mange af Prags vigtigste seværdigheder og få god tid med din lokal, dansktalende guide til spørgsmål. Bådtur i Prag med guide hver onsdag og lørdag.

Vi tilbyder desuden Prag udflugter med personlig guide. To timer til fods fra jeres adresse, kun for jer til 1500czk. Fire timer til 2500czk. Fire timer med bil fra jeres adresse, fra kun 3000czk. Læs om Prag udflugter > Besøg Prags borg, eller Prag slot, med privat guide. Ideelt set kommer vi sidst på dagen eller aften. Du ser og hører både Prags slot og Prags slot omtalt. Det er et og samme sted. Det var en borg der blev til et slot under enkekejserinde Maria Theresia, da hun fik fjernet voldgrav og vindebro, så var adgangen ikke befæstet men åben. Det er formelt set et slot i dag. Gå ikke glip af Prags anden borg, Vysehrad, med færre mennesker.

ALLE PRAG TURE >

alternatives.cz s.r.o. Vores side på engelsk.

Prag på dansk

prag byrundtur dansk Prøv byrundtur på dansk. Prag guide tirs, lør. Lokale tip. 90dkk /300czk
LÆS MERE >

Mød os i Prag

prag guide moede Ture i Prag her Kl. 9 dagligt 1.4-20.10 2019 Café Tramvaj (Mød guide 8.45). Se KORT MØDESTED >

Prag ture 2019

Program for ture 2019 1.4-20.10 er klar. Se UGEPLAN for 2019. Din PRAG GUIDE? Download Prag bykort (PDF 4,8MB) med 30 lokal tip PRAG BYKORT Udgaven 2019 får alle gæster på ture, trykt

Betingelser

Betingelser for ture i Prag med de lokale 2019 Hvad er mødested? Hvordan aflyses en tur? Hvad er firmaet? Garantier og betingelser herprag byrundtur dansk

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk