Prag byrundtur II (fredag) kl.12.30

prag byrundtur II

Prag byrundtur II kan både være for jer der kommer første gang – og jer som vil vide mere efter tidligere besøg. Vi er altid en lokal og dansk- talende guide. Vores anden Prag byrundtur går til Moldaus højre bred, vi går over Karlsbroen til Kampa park, hvor vi skal se låsebro og Lennon mur. I 2016 inviterer vi på lokal frokost på restaurant. Vi fortsætter gennem dette barok kvarter til sporvogn, den tager vi til borgen og Skt.Vitus katedralen, inden vi slutter i en af Prags smukke barokhaver.

  • Fredag 12.30-16.30
  • 600czk/pers (sporvognsbillet ekstra)bestil-ture-gron

prag byrundtur II moedested

 

Vores Prag byrundture er delt op i to halvdele. De to af fire middelalderlige og Unesco fredede kvarterer ligger på venstre flodbred. Vi mødes til Prag byrundtur II kl.12.30 ved Karl d.IV statue, som du ser på billedet til venstre. I 2016 starter vi med at krydse Karlsbroen. Vi forlader broen mod syd, så vi går til Kampa halvøen. Vi skal nu til frokostpause på en hyggelig restaurant. I år inviterer vi på den lokale frokost, daglig menu. En god hovedret og en drikkevare. Derfor er turen blevet lidt dyrere.

Kampa-halvøen i Lillesiden kvarteret adskilles af Djævle-strømmen, den blev afledt for at skabe strøm til møllehjul og som vaskested for hele bydelen. Parken er dejlig og her omkring vil vi også både vise jer møllehjul, låsebroen fra billedet og den meget omtalte Lennon mur. Lennon muren er et af de mest kendte og underlige monumenter fra kommunisttiden. Vi fortsætter mod sporvognen, men kommer uundgåeligt også til at tale om at den enorme Skt.Nikolaj i barok. Dens klokketårn fungerede som udsigtspost for STB, det kommunistiske politi. Vi skal med sporvogn 22 fra Lillesidens til borgen, så vi sparer benene lidt.bestil-ture-gron

Byrundtur II PragVi kommer op ad bakken direkte til de royale haver, som vi passerer med ridestaldene. Vi sniger os bagom de royale palæer for at komme til borgkvarteret, Hradcanys, hovedplads med udsigter over Prag. Herfra får vi også rig anledning til at tale om hele borgkvarteret Hradcany, der selvsagt præges af verdens største, middelalderlige borg, men også af rige, barokke palæer og to store klostre, Strahov og Loretta. Froan Prag borg møder præsidentens livgarde og vi kan se på facaden om hans fane er hejst. Borgkomplekset i Prag er i dag sæde for præsidentens kontor, hans stab arbejder her og et sted i haverne, i et mindre hus, bor nu præsident Milos Zeman og kone. Vi er fascinerede af den lange historie. Allerede i førkristen tid blev der her dyrket slaviske frugtbarheds guder. Den første kirke, en rotunda blev indviet i 929, en større tre-skibet kirke i 1060 og så påbegyndte Karl d.IV og hans far Skt.Vitus katedralen oven i de andre.

Byrundtur II PragSkt.Vitus katedralen er den femte største gotiske katedral i Europa. Byggeriet stod her på i flere perioder mellem 1344 og 1929, først da blev den vestlige facade færdig under den såkaldte nationale vækkelse. Vi skal se mosaikker og glasmaleri af Alfons Mucha, gravsteder og gotiske detaljer. Vi går normalt indenfor i katedralen, det sker i højsæson at vi ikke vil vente på de lange køer. Der er fortsat masser at se. Vi kommer omkring de egentlige royale palæer, vi taler om defenestrationer / vinduesudsmidninger og den kendte Gyldne gyde. Den skal vi til gengæld ikke igennem, da der nu kræves en særskilt og høj entré. Vi glæder os i stedet over at tage jer med en af de ældste vingårde i Tjekkiet på ved ned af bakke. Hvis tiden tillader det, vil vi gerne lave afslutning i en af de flotteste, barokke haver i Prag, Wallensteins. Her skal vi se barok overdådighed, fritgående fasaner, karpedam og stalakit-mur som dekoration.

bestil-ture-gron Vi laver byrundtur i Prag fast mandag, onsdag og fredag. Her kan du læse mere om Prag byrundtur I.

Vores bådtur i Prag > er en magelig forlængelse af en byrundtur, hvor du på floden kan nyde udsigten til mange af Prags vigtigste seværdigheder og få god tid med din lokal, dansktalende guide til spørgsmål. Bådtur i Prag med guide hver onsdag og fredag.

Vi tilbyder desuden Prag udflugter med personlig guide. To timer til fods fra jeres adresse, kun for jer til 1500czk. Fire timer til 2500czk. Fire timer med bil fra jeres adresse, fra kun 3000czk. Læs om Prag udflugter >

ALLE PRAG TURE >

alternatives.cz s.r.o. Vores side på engelsk.

Links

Nelso.dk Local Search

Prag på dansk

prag byrundtur dansk
BESTIL Prag guide byrundtur på dansk. Tre x uge. Lokale tip. Bestil online, betal her. 100dkk/350czk
LÆS MERE

Mød os i Prag

prag guide moede Ture i Prag her Kl. 9 dagligt 15.3-1.11 2016 Café Tramvaj (Mød guide fra 8.45). Se kort til mødested >

Ture i Prag 2016 (PDF)

Her er vores brochure til læsning online eller printer10.sæson 2016 15.3-1.11 til printer (PDF 10,8MB). Oplev mere med de lokale, dansktalende guider!

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk

Betingelser

Betingelser for ture i Prag med de lokale 2015 Hvad er mødested? Hvordan aflyses en tur? Hvor er firmaet registreret? Garantier og betingelser her