Theresienstadt (man-tors) kl.9

theresienstadt tur 2016

Vores Theresienstadt tur forandrer sig med ny viden. I 2017 kører vi fortsat fra Prag med klart fokus på jøder fra Danmark som sad i Theresienstadt under 2.verdenskrig og jøder fra Prag. Vores tur er i år en time længere, vi inviterer nu på lokal frokost. Vi begynder i selve den befæstede by, hvor den jødiske ghetto blev oprettet. Hele 481 danskere kom her fra 1943. Vi skal blandt andet se de såkaldte “danske huse”, en port med indridsede beskeder og et nyopdaget loft med børnetegninger. Vi slutter i den lille fæstning, under krigen Gestapo-fængsel. 

  • Mandag og torsdag kl.9-16. I bus, til fods. Ekstra ture lør 15.4, 13.5, 26.5, 3.6, 14.10
  • 1300czk/person. Børn under 12 år halv prisbestil-ture-gron

5. oktober 1943 ankom den første af fire transporter af danske jøder til Theresienstadt. Børn helt ned til to år gamle, mange unge og få ældre. 83 personer ankom til nazisternes mønsterghetto i Tjekkoslovakiet efter en rejse fra Ålborg, Randers og Kolding i kreaturvogne. Tre transporter mere forlod banegårde og havne i Danmark frem til 1944. 481 danskere var i Theresienstadt under SS. I april 1945 var over 50 døde i lejren. Røde Kors kunne kun hente 423 i theresienstadt tur 2016de Hvide busser og køre dem til Sverige.

Nazisterne nåede på få år at sende over 32.000 fanger med forskellig baggrund i Gestapo-fængsel i den lille fæstning. Den store fæstning, selve byen, husede over 140.000 jøder på længere og især kortere ophold, langt de fleste omkom på transporter til Auschwitz-Birkenau og andre udryddelseslejre, i gaskamre eller i Theresienstadt af vold, sult og sygdom. I byen Litomerice nærved blev to underjordiske fabrikker ti egentlige udryddelseslejre, Richard I og II. Fæstningerne her blev bygget i slutningen af 17-tallet som militære anlæg, mens landet var under Østrig-Ungarsk herredømme. Allerede under 1.verdenskrig blev den lille fæstning brugt som fængsel. Fra krigen sluttede og gennem 1947 blev lejren brugt under fordrivelsen af Sudeter-tyskere, det kommer vi til at tale om, ligesom den kommunistiske negligering af den jødiske ghetto. bestil-ture-gron

theresienstadt tur krematorieDet er voldsomme og væsentlige historier vi gerne vil fortælle om på vores tur til Theresienstadt. I 2016 ændrede vi igen turen fra sidste sæson. Nu begynder vi i den store fæstning, da det er vores logiske omdrejningspunkt – og der er flest mennesker i Lille fæstning om formiddagen. Vi har tilføjet en time og kører til frokost i en landsby uden for fæstningsmurene. Endelig besøger vi i denne nye sæson et loft, hvor en lokal guide fornylig har fundet tegninger der formodentlig er lavet af fire børn mellem 1942-44.

Snyd ikke dig selv for detaljerne. Bemærk at mange billigere ture fra Prag til Theresienstadt ikke kommer omkring det hele. Vi inkluderer på Theresienstadt tur 2016 besøg i Ghettomuseet med biograf, Magdeburg barakken med sovesal, Krematoriet, “danske huse”, port med skrift, hus-loftet med børnetegninger samt Lille fæstning med celler, underjordiske gange og henrettelsesplads. Vores tur til Theresienstadt er altid med dansktalende guide! theresienstadt loft 2016Turen er både for voksne og for familier, alle er velkommen. Vi fokuserer på danskerne som opholdt sig i lejren 1942-45, tjekkoslovakiske jøder før, under og efter og så forbindelser til Prag i form af synagoger, mindesteder, banegård og Gestapo-hovedkvarter.

Vores længere tur med frokost koster derfor 1300czk/person, lidt mere end før uden mad. Børn under 12 år er altid til halv pris. Entré er inklusiv på Theresienstadt tur fra Prag. Det koster 50czk/person at fotografere i Lille fæstning. I store fæstning er det gratis udendørs, indendørs er der forbud mod fotografi. Vi tilbyder lokal tjekkisk frokost. Der er altid et par valgmuligheder, som vi forklarer. Allergikere og vegetarer kan også få en ret uden problemer. Børn og andre sarte kan fint få noget andet, enkelt som alternativ. En drikkevare er inklusiv.bestil-ture-gron

OBS. Vi laver gerne ture med personlig/privat guide til Theresienstadt. Vi har gode erfaringer med at kombinere turen med fem forskellige fortsættelser; Lidice mindesmærket vest for Prag, en spændende vingård med vinsmagning nord for Theresienstadt, vinbyen Melnik ved sammenløbet af Moldau og Elben, små bryggerier i Slany og Unetice eller en fortsættelse til Josefov, den tidligere jødiske ghetto i Prag og andre mindesmærker fra krigen i byen.

ALLE PRAG TURE >

Dansk information om Theresienstadt her >

alternatives.cz s.r.o. er vores engelske side

Links

Nelso.dk Local Search
facebook-logo

Prag på dansk

prag byrundtur dansk
BESTIL Prag guide byrundtur på dansk. Tre x uge. Lokale tip. 100dkk/350czk
LÆS MERE >

Mød os i Prag

prag guide moede Ture i Prag her Kl. 9 dagligt 1.4-1.11 2017 Café Tramvaj (Mød guide fra 8.45). Se KORT MØDESTED >

Prag ture (PDF) 2017

Vores brochure. Læs online eller print her 11.sæson 2017 15.4-1.11 (PDF 2MB). Herunder også gratis hjælp Prag kort 2017 med 30 lokale tip (PDF 4,8MB)

Kontakt os

Har du spørgsmål til os om vores ture eller andet er du velkommen til at kontakte os. Vi svarer på dansk på +420 608 08 1111 eller info@pavel-helge.dk

Betingelser

Betingelser for ture i Prag med de lokale 2017 Hvad er mødested? Hvordan aflyses en tur? Hvor er firmaet registreret? Garantier og betingelser her